23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ολλανδία στα προημιτελικά μετά το 3-1 κόντρα στις αξιόμαχες ΗΠΑ – Δείτε τα highlights

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «οράνιε» περιμένουν Αργεντινή ή Αυστραλία

Η Ολλανδία είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022, αφού στον αγώνα με τον οποίο άρχισε η φάση των «16» νίκησε με 3-1 τις ΗΠΑ χάρη σε γκολ των Ντεπάι, Μπλιντ και Ντάμφρις, ο οποίος είχε και δύο ασίστ, περιμένει να δει ποια εκ των Αργεντινή ή Αυστραλία θα είναι ο επόμενος αντίπαλός της.

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να έστειλε μήνυμα στους παίκτες των ΗΠΑ πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά αυτοί μάλλον δεν ήταν έτοιμοι και όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε και αυτό φάνηκε από νωρίς, με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πούλισικ στο 3′. Οι Αμερικανοί μπορούσαν να αρχίσουν με γκολ, δεν το έκαναν και το μετάνιωσαν στο 10′ όταν ο Ντάμφρις έκανε από δεξιά το γύρισμα για τον Ντεπάι, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-0.

 

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πήρε το προβάδισμα και στη συνέχεια πήρε και τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να κυνηγάει… φανατικά το δεύτερο γκολ. Οι Ολλανδοί δεν τελείωναν καλά τις επιθέσεις τους και σταδιακά είδαν τις ΗΠΑ να παίρνουν μέτρα και να προσπαθούν να πιέσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι σημαντικό πέραν ενός σουτ του Γουεά που απέκρουσε ο Νόπερτ στο 43′.

Και αμέσως μετά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Ολλανδία βγήκε μπροστά και έκανε και το 2-0 με τον ίδιο τρόπο ακριβώς: Γύρισμα του Ντάμφρις από δεξιά, πλασέ του Μπλιντ αυτή τη φορά, η μπάλα στα δίχτυα.

Οι «οράνιε», με λίγα λόγια, είχαν βάλει βάσεις πρόκρισης και οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να μειώσουν νωρίς στο β’ μέρος για να ελπίζουν ξανά. Και η αλήθεια είναι ότι είχαν δύο φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να το καταφέρουν, στο 48′ και στο 53′, αλλά οι Ριμ και ΜακΚένι δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, τα λεπτά στη συνέχεια περνούσαν με τους Ολλανδούς να διαχειρίζονται το παιχνίδι όπως ήθελαν.

Παρ’ όλα αυτά, στο 76′ ο Ράιτ με κάποιον τρόπο που δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόπερτ για το 2-1, δίνοντας ξανά ελπίδες στις ΗΠΑ. Ελπίδες που έλαβαν οριστικά τέλος, όμως, λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 81′, όταν ο Μπλιντ σέντραρε και ο Ντάμφρις είπε να βάλει και ένα γκολ μετά τις δύο ασίστ που έδωσε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Άκε (90′ Ντε Λιχτ), Ντάμφρις, Μπλιντ, Ντε Ρουν (46′ Μπέργκγουιν), Ντε Γιονγκ, Κλάασεν (46′ Κουπμάινερς), Χάκπο (90′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (83′ Σίμονς).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (75′ Γεντλίν), Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον (90′ Μόρις), Μούσα, Άνταμς, ΜακΚένι (67′ Ράιτ), Πούλισικ, Φερέιρα (46′ Ρέινα), Γουεά (67′ Άαρονσον).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό