22.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η Ολλανδία με σεμινάριο… ανατροπής προκρίθηκε στους «4» του Euro, 2-1 την Τουρκία [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολλανδία, αγχώθηκε, αλλά με υποδειγματικό τρόπο έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε με σκορ 2-1 την Τουρκία για την προημιτελική φάση του Euro 2024. Το γκολ του ματς για τους Βαλκάνιους το πέτυχε ο Σαμέτ Ακαϊντίν (36′), ενώ για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ο Στέφαν Ντε Φράι (70′) και ο Κόντι Χάκπο (77′). Οι «οράνιε» θα αντιμετωπίσουν στους «4» της διοργάνωσης την Αγγλία (10/07, 22:00).

«Χτύπησε» με τον Ακαϊντίν και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι η Τουρκία

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις kai από τις δύο πλευρές, αλλά η Τουρκία βρήκε το γκολ για να «ανοίξει» το ματς στο 36′. Μετά από σέντρα-διαβήτη του Αρντά Γκιουλέρ, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ακαϊντίν, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έκανε το 1-0 «σοκάροντας» έτσι τους φίλους της Ολλανδίας. 

Οι «οράνιε» έδειξαν πάθος και θέληση και πήραν την πρόκριση

Οι «οράνιε» πίεσαν αρκετά την ομάδα του Βισέντζο Μοντέλα, χωρίς όμως να κάνουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι τα πρώτα 15′ του δευτέρου ημιχρόνου. Αντίθετα, οι Βαλκάνιοι, ήταν εκείνοι που «απείλησαν» ξανά τα αντίπαλα  καρέ. Ο Γκιουλέρ με απευθείας φάουλ, νίκησε τον πορτιέρε τον Φερμπρούγκεν, αλλά όχι και το… δοκάρι, βλέποντας την μπάλα μετά να καταλήγει άουτ (65′). 

Η Ολλανδία ισοφάρισε σε 1-1, με το ίδιο «νόμισμα». Ο Μέμφις Ντεπάι έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Ντε Φράι και εκείνος με άπιαστη κεφαλιά έφερε το παιχνίδι σε πλήρη ισορροπία στο 70ο λεπτό. 

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 77′, οι παίκτες του Κούμαν ανέτρεψαν το σκορ σε 2-1 με τον Χάκπο να πετυχαίνει το τέταρτό του γκολ στην διοργάνωση, δίνοντας, έτσι το προβάδισμα στην Ολλανδία.

Η Τουρκία πίεσε ασφυκτικά τους «οράνιε» μετά την ανατροπή, αλλά δεν βρήκαν το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμένει ως το τέλος του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Άκε (73′ Φαν Ντε Βεν), Σούτεν, Σίμονς (87′ Ζίρκζι), Ρέιντερς (73′ Φέρμαν), Χάκπο, Μπέργκβαϊν (46′ Βέγκχορστ), Ντεπάι (87′ Φρίμπονγκ). Τουρκία (Βισέντζο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ (82′ Τσελίκ), Μπαρταξί, Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Καντιόγλου, Εσκάν (77′ Γιοκουσλού), Αϊχάν (89′ Κιλιξόι), Τσαλχάνογλου, Γιλμάζ, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκτογλου), Γκιουλέρ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό