22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η οθόνη 120Hz ProMotion του iPhone 13 Pro θα είναι 20% πιο οικονομική ενεργειακά

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Οθόνη 120Hz ProMotion ακούγεται για το iPhone 13 εδώ και μήνες. Και πλέον υπάρχει αναφορά από το Digi Times, όπου κάνει τη φήμη αυτή πιο πιθανή.

Πηγές μέσα από την βιομηχανία λένε ότι η Samsung και η LG έχουν επιλεχθεί ως προμηθευτές για τις LTPO OLED οθόνες, για τα επερχόμενα iPhone 13 Pro 5G μοντέλα, δείχνοντας την πρόθεση της Apple να προσφέρει την καλύτερη οθόνη.

Οι δύο εταιρίες ακούγεται ότι βρίσκονται στη διαδικασία να προσαρμόσουν τις γραμμές παραγωγής ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση για 120Hz ProMotion LTPO οθόνες. Η δυνατότητα της LG και της Samsung θα είναι λίγο χαμηλότερη, καθώς απαιτούνται περισσότερα βήματα στη διαδικασία παραγωγής, και έτσι, ίσως ένας τρίτος προμηθευτής έρθει στο προσκήνιο.

Η Κινέζικη ΒΟΕ, προσπαθεί να μπει στη διαδικασία παραγωγής των iPhone, και υπάρχουν αναφορές ότι η συγκεκριμένη εταιρία πήρε το πράσινο φως ώστε να γίνει προμηθευτής της Apple. Οι οθόνες που θα παράγει, θα χρησιμοποιηθούν στα βασικά μοντέλα και όχι στα Pro.

Πέρα από την πιο ομαλή εμπειρία που παρέχει μια οθόνη 120Hz, η χρήση οθονών LTPO στα iPhone Pro μοντέλα, θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Μια νέα αναφορά λέει ότι τα καινούρια LTPO panels, θα καταναλώνουν 15% – 20% λιγότερη ενέργεια από τα σημερινά panels που χρησιμοποιούνται στα iPhone 12 Pro. Αυτό έχει να κάνει με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη οθόνη, ώστε να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το περιεχόμενο, και όχι με ρυθμίσεις και optimizations που κάνει η Apple.

Σε συνδυασμό με τον πιο αποδοτικό επεξεργαστή Α15 Bionic, και πιθανότατα μεγαλύτερες μπαταρίες, φαίνεται ότι θα έχουμε μια εξαιρετική απόδοση μπαταρίας στα iPhone 13 Pro μοντέλα. Άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με μικρότερο notch, βελτιωμένες κάμερες και οτιδήποτε φέρει στο προσκήνιο το iOS 15.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό