20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ πιστεύει ότι η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση γίνεται με κουμπί on-off

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η ΝΔ πιστεύει ότι η μετάβαση στην τηλεκπαίδευση γίνεται με κουμπί on-off», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας  και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

«Με την κυβέρνηση υπόλογη για όσα ζήσαμε και ζούμε ακόμα, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παγιδευμένους στο κρύο, το σκοτάδι και την απομόνωση, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί κατά το σύστημά του, ένα επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Για να τραβήξει την προσοχή από όσα συμβαίνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί, σε σπίτια, δρόμους, νοσοκομεία, διατάζει να λειτουργήσει τηλεκπαίδευση.  Να φανούν όλα «κανονικά», σημειώνει ο κ. Φίλης. 

Επισημαίνει ακόμη ότι «Με προφορικές εντολές και απειλές σε όποιον δεν πειθαρχήσει, σε όποιον δεν μπορεί να πάει στο αποκλεισμένο σχολείο, σε όποιον δεν έχει σπίτι του εξοπλισμό, δίκτυο, θέρμανση, ακόμα και ρεύμα, ενώ στοχοποιεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι: 

«Η κυρία Κεραμέως πιστεύει ότι η μετάβαση από τη δια ζώσης διδασκαλία στην τηλεκπαίδευση, είναι ένα τεχνικό θέμα, ένα κουμπί που πατάει κανείς on-off! Επιμένει να εφαρμόζει την πλατφόρμα της Cisco ενώ δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους εκπαιδευτικούς, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, υποστούν διώξεις επειδή αρνούνται να εφαρμόσουν παράνομες προφορικές εντολές».

«Η πολιτική βαρυχειμωνιά, η κυβερνητική χρεοκοπία παντού, και στο χώρο της εκπαίδευσης, πλήττει τα σχολεία, τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς τρόπους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απομακρυνθεί το ταχύτερο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φίλης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό