35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Η ΝΔ μετατρέπει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε Εθνικό καθήκον

Ειδήσεις Ελλάδα

Μίνι οδοιπορικό στη Δυτική Αχαΐα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ αναφέρει:

“Στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών δυναμώνει ο αγώνας της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Αχαΐα. Μίνι οδοιπορικό στην Δυτική Αχαΐα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Πρώτος σταθμός ήταν η Κάτω Αχαΐα όπου στο εκλογικό περίπτερο συναντήθηκε με στελέχη και πολίτες της περιοχής.

Ο Υπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε Εθνικό καθήκον. Ένας μακρύς κατάλογος προσπαθειών και αποτελεσμάτων, με πιο σημαντικό εκείνο που προσωπικά διαπραγματεύτηκα: τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που φέραμε από τις Βρυξέλλες. Πόροι οι οποίοι χρηματοδοτούν τώρα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας: ανακαινίσεις νοσοκομείων, σύγχρονα σχολεία με ψηφιακούς πίνακες, μεγάλα έργα, ενισχύσεις επιχειρήσεων, δίπλα σε ένα κράτος το οποίο ψηφιοποιείται διαρκώς.

Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν. Πέτυχαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας, πλέον, τον δρόμο σε νέες διεκδικήσεις: περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας και τους μικρομεσαίους, ρύθμιση αθέμιτων πρακτικών κάποιων πολυεθνικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, μια πιο αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό και, βέβαια, μια κοινή αμυντική ομπρέλα πάνω από την επικράτεια όλων των κρατών-μελών.

Είναι η δική μας συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ατζέντα που αντιτάσσουμε στην αμήχανη σιωπή των άλλων δυνάμεων. Αιτήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να επιδείξουν παρά μόνο τη δυσφήμιση της ίδιας τους της χώρας, φτάνοντας στο σημείο, μάλιστα, να ζητήσουν ακόμα και διακοπή κεφαλαίων προς την Ελλάδα. Λυπάμαι, λυπάμαι πραγματικά, αλλά τέτοιους ευρωβουλευτές δεν τους έχει ανάγκη η πατρίδα.

Θέλουμε εκπροσώπους που να πιστεύουν στην Ευρώπη, που να ξέρουν, επίσης, να μάχονται στους δύσκολους συσχετισμούς της, μένοντας μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Έχοντας τη γενναιότητα να είναι πάνω από όλα βουλευτές της Ελλάδας στην Ένωση και όχι απλοί κομματάρχες εξ Ευρώπης στην Ελλάδα. Απευθύνω πρόσκληση στα στελέχη μας, τα μέλη και τους φίλους μας να εντείνουν τις προσπάθειές τους το τριήμερο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες για να φτάσουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, ο Πολιτευτής Ανδρέας Τσώκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Αχαΐας Βασίλης Κανελλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη, στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Αχαΐας και πολίτες της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Υπουργός πραγματοποίησε επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και από το μεσημέρι το οδοιπορικό του συνεχίζεται στο Νομό Ηλείας.

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Κλιμάκιο στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσε σήμερα για 2 ώρες στη λαϊκή αγορά στην Αγία Σοφία. Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, η υποψήφια Ευρωβουλευτής Άννα Μαρία Ρογδάκη, μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., Τομεάρχες και εθελοντές συναντήθηκαν και συνομίλησαν με παραγωγούς και καταναλωτές μοιράζοντας φυλλάδια και ψηφοδέλτια.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το οδοιπορικό στην Αχαΐα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και από αύριο Παρασκευή τα 6 κλιμάκια στελεχών, μελών και εθελοντών θα μεταφέρουν για ένα διήμερο τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις συνοικίες της Πάτρας. Από αύριο το πρωί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα φυλλάδια της ΝΔ και τα ψηφοδέλτια θα φτάσουν σε όλα τα σπίτια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό