26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Νίκι Χέιλι φωτογραφίζεται καθώς γράφει «αποτελειώστε τους» σε ισραηλινή οβίδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ατυχήσασα υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι η υποψήφια της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς για την προεδρία την 5η Νοεμβρίου, η Νίκι Χέιλι, φωτογραφήθηκε καθώς έγραφε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο βόρειο Ισραήλ , κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στιγμιότυπο που δημοσιοποίησε μέσω X ισραηλινός βουλευτής.

Ο βουλευτής Ντάνι Ντάνον, ο πρώην πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ, συνόδευσε τη Νίκι Χέιλι, επίσης πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή της κοντά στα σύνορα.

«‘Αποτελειώστε τους!’, αυτό έγραψε η φίλη μου η πρώην πρεσβεύτρια», ανέφερε ο Ντάνι Ντάνον εν είδει λεζάντας πάνω από φωτομοντάζ στο οποίο, μεταξύ άλλων, η Ρεπουμπλικανή εικονίζεται σε βαθύ κάθισμα καθώς γράφει κάτι με μαρκαδόρο πάνω σε οβίδα. Έγραψε επίσης τη φράση «η Αμερική αγαπά το Ισραήλ πάντα», αντικαθιστώντας τη λέξη «αγαπά» με καρδούλα.

Finish them!

זה מה שכתבה היום חברתי, השגרירה לשעבר, ניקי היילי על פגז במהלך ביקור במוצב של תותחנים בגבול הצפון.

הגיע הזמן לשינוי משוואה – תושבי צור וצידון יתפנו, תושבי הצפון יחזרו.

צה”ל יכול לנצח! pic.twitter.com/qvLNCXPl7o

— Danny Danon 🇮🇱 דני דנון (@dannydanon) May 28, 2024

Η κυρία Χέιλι δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφερόταν το «τους». Ο κ. Ντάνον άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως αφορούσε τον στρατιωτικό βραχίονα του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

Το Ισραήλ «πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να αλλάξει τα δεδομένα. Οι κάτοικοι (των λιβανικών πόλεων) της Τύρου και της Σιδώνας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι κάτοικοι του (ισραηλινού) βορρά να επιστρέψουν στα δικά τους», σχολίασε ο βουλευτής του Λικούντ. Αναφερόταν στους χιλιάδες κατοίκους του βόρειου Ισραήλ που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πρακτικά καθημερινών ανταλλαγών πυρών στα σύνορα ανάμεσα στη Χεζμπολά και τον ισραηλινό στρατό από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η φωτογραφία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό παλαιστινίων εκτοπισμένων στη Ράφα την Κυριακή, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικά στις ΗΠΑ, όπου οι επικρίσεις πολλαπλασιάζονται για την πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Δημοκρατικός προσφέρει σχεδόν άνευ όρων υποστήριξη στο Ισραήλ, αν και έχει επικρίνει σε κάποιες περιπτώσεις τον τρόπο που διεξάγονται οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Like my daughter, Tali Biner is a nurse in her 20s who loves music and her friends. But, her life changed forever at the Nova Music Festival. For hours she hid, praying not to be next, listening to fellow concert goers beg for mercy as they were raped, genitally mutilated, and… pic.twitter.com/PuyxT63W5D

— Nikki Haley (@NikkiHaley) May 28, 2024

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε χθες πως δεν βλέπει να διεξάγεται «μείζων χερσαία επιχείρηση» στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κατά συνέπεια δεν υπάρχει «αλλαγή πολιτικής» των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ.

Η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς κι εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36.096 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο, έπειτα από την επίθεση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σε νότιους τομείς της επικράτειας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 1.189 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Η Νίκι Χέιλι, 52 ετών, εγκατέλειψε την κούρσα για τον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο, μετά την καθαρή ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία της παράταξής της. Παρά τις σε ορισμένες περιπτώσεις σκληρές επικρίσεις της στον δισεκατομμυριούχο, την περασμένη εβδομάδα διαβεβαίωσε πως θα τον ψηφίσει τον Νοέμβριο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό