29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η νίκη του Πούτιν θα ήταν υπαρξιακή απειλή για την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε ότι αν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νικήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αυτό θα συνιστούσε υπαρξιακή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος του Πούτιν στεφθεί με επιτυχία, ολόκληρη η Ευρώπη θα απειλούνταν υπαρξιακά», τόνισε η φον ντερ Λάιεν, κατά την απονομή του Διεθνούς Βραβείου Ειρήνης της Βεστφαλίας στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, στο Μίνστερ.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι προς τα συμφέροντα ασφαλείας όλων των Ευρωπαίων. Ο λαός της Ουκρανίας υπερασπίζεται τη χώρα του και την ασφάλειά μας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλη τη δύναμη της Ένωσής μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία  θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να βασίζεται μόνο στο διεθνές δίκαιο και σε ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα».

Ως εκ τούτου, η ΕΕ πρέπει να συνεισφέρει καθώς και η  ίδια η Ευρώπη βρίσκεται στο δρόμο για μεγαλύτερη ανεξαρτησία όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλειά της, προκειμένου να διατηρήσει την ειρήνη στην ήπειρο, σημείωσε η φον ντερ Λάιεν .

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε πολύ σημαντική πρωτοβουλία τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος αεράμυνας.

«Μια Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πραγματικά κυρίαρχη μόνο εάν μπορεί να επιβληθεί.

Αυτό ακριβώς περιμένουν οι άνθρωποι από την Ευρώπη», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό