19 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Η νέα Porsche 911 GT3 εiναι και πάλι σκληροπυρηνική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 911 GT3 συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας και με την ευκαιρία του ιωβηλαίου η Porsche παρουσίασε τη νέα της γενιά, η οποία μένει φυσικά πιστή στη λογική του αυτοκινήτου παραγωγής που κάνει και για την πίστα.

Η καινούργια Porsche 911 GT3 κινείται και πάλι από έναν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer 4.000 κυβικών, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί και ανεβαίνει έως τις 9.000 σ.α.λ. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένος με 2 φίλτρα σωματιδίων και συνολικά 4 καταλύτες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της ροπής που αποδίδει -σε σχέση με την έως τώρα εκδοχή της- κατά 20 Nm, στα 450.

Από την άλλη η ισχύς έχει παραμείνει στους 510 ίππους χάρη στους πιο «άγριους» εκκεντροφόρους από την ακόμα πιο σκληροπυρηνική GT3 RS. Επίσης υπάρχουν καινούργιες «πεταλούδες» σε κάθε κύλινδρο και πιο αποτελεσματικούς εναλλάκτες λαδιού.

Το κιβώτιο είναι είτε ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη (PDK) με 7 σχέσες ή ένα χειροκίνητο με 6 σχέσεις. Η κλιμάκωση και στα δύο είναι 8% πιο κοντή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 έρχεται σε 3,4 δεύτερα με το PDK και σε 3,9 δεύτερα με το χειροκίνητο κιβώτιο. Οι τελικές ταχύτητες είναι αντίστοιχα 311 και 313 χλμ./ώρα.  

Η νέα GT3 παραμένει πιστή στη λογική της μείωσης του βάρους και έτσι οι νέες της ζάντες είναι πιο ελαφριές κατά 1,5 κιλά, ενώ οι προαιρετικές ζάντες μαγνησίου κατά 9 κιλά. Από εκεί και πέρα άλλα 4 κιλά εξοικονομούνται από την καινούργια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο το πακέτο Weissach, που περιλαμβάνει εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως οι αντιστρεπτικές, οι βραχίονες της πίσω ανάρτησης και το πίσω υποπλαίσιο. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και στην οροφή, τα καλύμματα καθρεπτών και άλλα μέρη του αμαξώματος.

Το πακέτο Leichtbau, είναι σχεδιασμένο ειδικά για την έκδοση Touring -την πιο διακριτική εκδοχή της GT3, χωρίς την τεράστια πίσω φτερούγα που είναι πιο κατάλληλη για καθημερινή χρήση- και περιλαμβάνει εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως η οροφή καθώς και ζάντες μαγνησίου.

Στην ελαφρύτερη διαμόρφωσή της η νέα 911 GT3 ζυγίζει μόλις 1.420 κιλά.

Από εκεί και πέρα η νέα GT3 έχει καινούργιους διαχύτες και επανασχεδιασμένο splitter που επηρεάζουν θετικά την αεροδυναμική, όπως και οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που βελτιώνουν τη ροή, καθώς και νέους Matrix LED προβολείς με λευκό περίγραμμα που προσφέρουν καλύτερο φωτισμό.

Η νέα Porsche 911 GT3 και η έκδοση με το πακέτο Touring θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία στα τέλη του 2024, με τις τιμές τους στην Ελλάδα να ξεκινούν από τις 319.460 ευρώ. Το πακέτο Weissach κοστίζει 18.076 ευρώ στη Γερμανία και το πακέτο Leichtbau 33.867 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό