24.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Η νέα off-road έκδοση του ηλεκτρικού city-car

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τις αρχές του 2025, θα είναι διαθέσιμη και η πιο off road εκδοχή του νέου μικρού ηλεκτρικού της Hyundai, του Inster.

H οποία ονομάζεται Inster Cross και σύμφωνα με τη Hyundai θα μπορεί να προσφέρει και δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο. Κάτι που φυσικά γίνεται αντιληπτό και οπτικά, μιας και το Inster Cross διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και προστατευτικές ποδιές, μαύρα πλευρικά προστατευτικά, ράγες οροφής που εκτός από τις κλασικές μπαγκαζιέρες μπορούν να συνδυαστούν και με «καλάθι» για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.  

Επιπρόσθετα θα υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και μια αποκλειστική απόχρωση για το αμάξωμα σε ματ πράσινο η οποία θα ονομάζεται Amazonas Green.

Στο εσωτερικό αυτό που προσέχει κανείς είναι ο συνδυασμό της γκρι ταπετσαρίας με τις λεπτομέρειες σε λαχανί χρώμα, ενώ για χάρη της πρακτικότητας και της αύξησης του χώρου των αποσκευών υπάρχει η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης όλων των καθισμάτων.

Επιπλέον η απουσία κεντρικής κονσόλας αυξάνει την άνεση όσων κάθονται μπροστά, ενώ οπτικά ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment που υποστηρίζει τόσο Apple Car Play όσο και Android Auto.

Η Hyundai δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν και οι δύο συνδυασμοί μπαταρίας και κινητήρα του Inster θα είναι διαθέσιμοι και στην έκδοση Cross. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρχει η έκδοση Long Range με τη μπαταρία των 49,0 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 360 χιλιόμετρα και τον ηλεκτροκινητήρα των 115 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς.

Η φόρτιση του Inster Cross από 10% έως 80% μπορεί να γίνει σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή 120 kW, ενώ υπάρχει και η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L), που επιτρέπει την τροφοδοσία με ενέργεια εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών.

Ενδιαφέρον είναι πως θα υπάρχει αντλία θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της αυτονομίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό