17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η νέα Lamborghini Urus είναι το ταχύτερο SUV στο Pikes Peak.

Ειδήσεις Ελλάδα

Όχι, δεν έχασες κάποιο επεισόδιο. Η Lamborghini δεν παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Urus (ακόμα) αλλά αυτό δεν την σταμάτησε από το να δοκιμάσει και εν τέλει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου για SUV παραγωγής στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, στο Colorado των Η.Π.Α. Ένα ρεκόρ που ανήκε από το καλοκαίρι του 2018 στην Bentley Bentayga που ολοκλήρωσε την διαδρομή σε 10 λεπτά και 49.9 δευτερόλεπτα στα χέρια του Rhys Millen.

“Η απόφαση να δοκιμαστούμε στο Pikes Peak αντικατοπτρίζει το πνεύμα “να περιμένεις το αναπάντεχο” της Lamborghini και επιδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις της νέας Urus που θα παρουσιαστεί σύντομα.Το Pikes Peak είναι η πιο διάσημη ανάβαση στον κόσμο και αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για το αυτοκίνητο. Η διαδρομή δοκιμάζει την ισορροπία του πλαισίου, οι σημαντικές εναλλαγές στο υψόμετρο πιέζουν το κινητήριο σύνολο και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μεταβληθούν πολύ γρήγορα από την αφετηρία έως τον τερματισμό.“

Δήλωσε ο Chief Technical Officer της Lamborghini, Rouven Mohr. Τελικά, ο Simone Faggioli που κάθισε πίσω από τα χειριστήρια της καμουφλαρισμένης Urus facelift ή Urus Evo όπως περιμένουμε να ονομαστεί το μοντέλο, κατάφερε έναν χρόνο της τάξης των 10 λεπτών και 32.06 δευτερολέπτων ο οποίος μπορεί να μην σημειώθηκε σε συνθήκες αγώνα όπως αυτός της Bentayga αλλά αφορά στην επίσημη διαδρομή και μετρήθηκε από τους επίσημους χρονομέτρες.

Οι μοναδικές αλλαγές σε σύγκριση με την Urus που θα μπορεί να αγοράσει κάποιος, έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση ενός roll cage, ενός αγωνιστικού καθίσματος με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και τα διαφορετικά, semi-slick ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R. Η Lamborghini πάντως αρνείται να αποκαλύψει οποιαδήποτε επιπλέον λεπτομέρεια για το επερχόμενο μοντέλο. Υποθέτουμε ότι κάτω από το πιο επιθετικό παρουσιαστικό εξακολουθεί να φωλιάζει ο twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων, πιθανώς σε κάποια αναβαθμισμένη εκδοχή ενώ στοχευμένες αναβαθμίσεις θα υπάρχουν λογικά στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στα ηλεκτρονικά του ιταλικού super-SUV. Περισσότερα θα γνωρίζουμε στα μέσα του Αυγούστου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα η ανανεωμένη Lamborghini Urus.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό