27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Η νέα BMW X3 – Καλύτερη από ποτέ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιο σπορ, πιο εντυπωσιακή σε εμφάνιση και πιο ευέλικτη από ποτέ, η νέα BMW X3 ξεδιπλώνει τον πολυτάλαντο χαρακτήρα της σε μια κατηγορία που συνιστά τον πυρήνα της μάρκας τόσο στην καθημερινή χρήση και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όσο και σε μακρινά ταξίδια. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει την εξωτερική εμφάνιση του Sports Activity Vehicle (SAV) τέταρτης γενιάς στην premium μεσαία κατηγορία, προσδίδοντάς του μία αύρα δυναμικής φινέτσας ενώ τα υλικά υψηλής ποιότητας, ο πολύ πιο γενναιόδωρος στάνταρ εξοπλισμός, η προηγμένη ψηφιοποίηση και το νέο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 9 δίνουν τον τόνο για την δημιουργία μιας premium ατμόσφαιρας στην πρωτοποριακής σχεδίασης καμπίνα.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα συμβάλλει ώστε η τέταρτη γενιά της BMW X3 να αποκτήσει μια σχεδόν μονολιθική συνολική εμφάνιση με χαρακτηριστικές αναλογίες που παραπέμπουν στα μοντέλα BMW X. Οι γενναιόδωρες επιφάνειες συνδυάζονται με λίγες μεν αλλά αυστηρά καθορισμένες γραμμές που διαμορφώνουν ένα δομημένο με σαφήνεια και λιτό εξωτερικό. Η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 mm, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 mm φτάνοντας τώρα στα 1.920 mm. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 mm (-25 mm) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πολύ ισχυρή και σπορ εμφάνιση. Η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW στο κατακόρυφο εμπρός μέρος της νέας BMW X3 προσδίδει έναν αέρα αυτοπεποίθησης και η νέα δομή του εσωτερικού τμήματος της μάσκας, που αποτελείται από κάθετα και διαγώνια διατεταγμένες μπάρες, προσθέτει μια φρέσκια πινελιά.

Στο πλάι Οι τολμηρές ποδιές και η γραμμή οροφής που εκτείνεται βαθιά στο πίσω μέρος είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη σπορ σιλουέτα του νέου μοντέλου ενώ οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών ενισχύουν την αίσθηση πλάτους στο πίσω μέρος. Το χωνευτό πίσω παρμπρίζ οριοθετείται από μια μεγάλου μήκους αεροτομή οροφής και τους παρακείμενους πλευρικούς εκτροπείς αέρα και χαμηλότερα, όλες οι εκδόσεις εκτός της X3 M50 xDrive διαθέτουν ενσωματωμένες απολήξεις εξάτμισης που δεν είναι ορατές στον πίσω προφυλακτήρα. Το ανασχεδιασμένο χαρακτηριστικό γραφικό σχήματος Τ και η σατινέ οριζόντια μπάρα με τα ενσωματωμένα φλας δε, συνεισφέρουν στην ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση των πίσω φώτων. Όπως πάντα, το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνουν τα διαθέσιμα χρώματα (ένα απλό και 8 μεταλλικά) και οι ζάντες ελαφρού κράματος από 18 έως 21 ιντσών ανάλογα με την έκδοση και τις επιλογές του πελάτη.

Η καμπίνα της νέας BMW X3 συνδυάζει τη στιβαρή λειτουργικότητα ενός SAV και τους άφθονους χώρους με ένα πολυτελές περιβάλλον με ξεχωριστό στυλ. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display, το BMW Interaction Bar, τα τιμόνια με επίπεδο κάτω μέρος και ο νέας σχεδίασης μοχλός επιλογής ταχυτήτων είναι τα καθοριστικά στοιχεία της σύγχρονης σχεδίασης του cockpit, το οποίο εστιάζει στον οδηγό. Οι γενναιόδωροι χώροι και η σύγχρονη ευελιξία συνυπάρχουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από 570 έως και 1.700 λίτρα (BMW X3 30e xDrive: 460 – 1.600 λίτρα). Ένας κοτσαδόρος που εκτείνεται και αναδιπλώνεται ηλεκτρικά μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης είναι 2.500 κιλά, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου. Η νέα BMW X3 είναι στάνταρ εξοπλισμένη με νέας σχεδίασης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με επένδυση Econeer, με επενδύσεις και μαξιλάρια από δευτερογενές υλικό. Προαιρετικά διατίθενται και οι δύο δερμάτινες επενδύσεις Veganza και Merino της BMW Indiual. Το ντεμπούτο του σε μοντέλο της BMW κάνει ο προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα με πλεκτή υφή υψηλής ποιότητας.

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, η BMW προσφέρει μία ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων συνόλων από τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο της X3 20 xDrive με τους 208 ίππους και τον επίσης δίλιτρο, τετρακύλινδρο turbodiesel της X3 20d xDrive με τους 197 ίππους μέχρι την plug-in υβριδική X3 30e xDrive που συνδυάζει έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic για συνολική ισχύ της τάξης των 299 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 81-90 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP και την κορυφαία προς το παρόν, X3 M50 xDrive με τον 3-λιτρο, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που προσφέρει 398 ίππους και είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h σε 4.6 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται επίσης με M Sport ανάρτηση, σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, M Sport σύστημα πέδησης και το M Sport διαφορικό που ενσωματώνεται στον πίσω άξονα. Σπορ χαρακτηριστικά διαθέτει φυσικά και η εμφάνιση με τη νέα μάσκα και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης να κλέβουν την παράσταση.

Όλες οι παραλλαγές της νέας BMW X3 διαθέτουν χαρακτηριστικά που αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα ευελιξίας, σταθερότητας στις στροφές και άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Εδώ το δικό τους ρόλο διαδραματίζουν τόσο το αμάξωμα που είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη ακαμψία, όσο και άλλα χαρακτηριστικά όπως το φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο, τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα του πλαισίου και τα συστήματα ελέγχου που είναι ρυθμισμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τόσο οι τροποποιήσεις στην κινηματική και ελαστοκινηματική του μπροστινού άξονα, ο οποίος αποτελείται από γόνατα ελατηρίων με διπλή άρθρωση, όσο και ο πίσω άξονας πέντε συνδέσμων έχουν αυξήσει την ακρίβεια κατά την είσοδο στις στροφές. Την ίδια στιγμή, η αύξηση κατά 19% της γωνίας κάστερ στον μπροστινό άξονα βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος στην ευθεία. Η τεχνολογία περιορισμού της ολίσθησης των τροχών near-actuator wheel slip limitation και το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης αποτελούν επίσης μέρος του βασικού πακέτου της τεχνολογίας πλαισίου της νέας BMW X3.
Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον εξοπλισμό. Η νέα BMW X3 προσφέρει μια πολύ πιο εκτεταμένη γκάμα στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης. Διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning και Speed Limit Info, μαζί με το Driving Assistant που περιλαμβάνει το σύστημα Lane Change Warning και χειροκίνητο Speed Limit Assist. Το Parking Assistant (επίσης στάνταρ) περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως το Reversing Assistant και μια Reversing Assist Camera.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα στοιχεία της λίστας των προαιρετικών συστημάτων είναι το Steering and Speed Limit Assist καθώς και το αυτόματο Speed Limit Assist και ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής όταν χρησιμοποιείται το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go. Το προαιρετικό Parking Assistant Professional επιτρέπει τον έλεγχο του παρκαρίσματος και των γενικών ελιγμών από το εξωτερικό του αυτοκινήτου με τη χρήση ενός smartphone.
Εκτός από τα πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης, ο πλουσιότερος βασικός εξοπλισμός σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο προσφέρει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης και οδηγικής απόλαυσης στη νέα BMW X3. Αυτά περιλαμβάνουν αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, ακουστικά τζάμια, Comfort Access, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης για τους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα συναγερμού και BMW Live Cockpit Plus με το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud. Η νέα BMW X3 διαθέτει επίσης στάνταρ ατμοσφαιρικό φωτισμό με Animation Καλωσορίσματος και Αποχαιρετισμού, βάση ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones, διεπαφή Bluetooth, τέσσερις θύρες USB-C, πρίζα 12V στην κεντρική κονσόλα και άλλη μία στον χώρο αποσκευών.

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional προσθέτει όχι μόνο το BMW Head-Up Display, αλλά και τη λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Επιπλέον, διατίθενται νέα πακέτα εξοπλισμού για στοχευμένη προσαρμογή του αυτοκινήτου. Το Πακέτο Premium περιλαμβάνει οσφυϊκή υποστήριξη στα καθίσματα, ηχοσύστημα Harman Kardon surround, Σύστημα Travel & Comfort και Προσαρμοζόμενους προβολείς LED. Το Πακέτο Comfort προσθέτει σκιάδια για τα πίσω πλαϊνά παράθυρα, ενεργό εξαερισμό καθισμάτων εμπρός και θέρμανση καθισμάτων πίσω. Στη λίστα επιλογών παρέχεται επίσης μια σταθερή πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με μεγάλη διαφανή επιφάνεια χωρίς εγκάρσιες δοκούς, θερμαινόμενο τιμόνι, γυαλί προστασίας από τον ήλιο στο πίσω μέρος και λειτουργία προθέρμανσης. Η νέα BMW X3 30e xDrive, εν τω μεταξύ, διαθέτει το BMW IconicSounds Electric για ειδικά ηχητικά εφέ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό