16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η νέα BMW M5 με M Performance Parts

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από ένα μήνα η BMW παρουσίασε στον κόσμο την ολοκαίνουρια M5. Την πρώτη της οικογένειας της που είναι διαθέσιμη με plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζεται τον γνωστό twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία 18.6 kwh. Τα νούμερα του γερμανικού super-sedan είναι αν μη τι άλλου εντυπωσιακά καθώς προσφέρει 727 ίππους και έως 1.000 Nm ροπής που του επιτρέπουν να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 305 km/h ενώ παράλληλα παρέχει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 69 χιλιομέτρων. Καθόλου άσχημα για ένα όχημα του οποίου το βάρος υπερβαίνει τους 2.5 τόνους. Εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση της νέας BMW M5 αλλά τώρα έρχεται η εταιρία να παρουσιάσει την γκάμα των M Performance Parts που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του μοντέλου και χαρίζει στους πελάτες μία επιπλέον επιλογή εξατομίκευσης.

Ένα από τα highlights του καταλόγου των M Performance Parts είναι αναμφίβολα ο νέος πίσω διαχύτης δύο στοιχείων που συνδυάζεται με τις απολήξεις από τιτάνιο και ανθρακονήματα και χαρίζει στην M5 μία μοντέρνα και πολύ σπορ εμφάνιση. Ο διαχύτης προσφέρεται είτε ως προσθήκη στην αεροτομή που συμπεριλαμβάνεται στο M Carbon πακέτο είτε σε συνδυασμό με την M Performance πίσω αεροτομή που είναι διαθέσιμη και ως retrofit. Στο εμπρός μέρος, ένα νέο splitter εξασφαλίζει την οπτική και αεροδυναμική ισορροπία τονίζοντας την κεντρική, χαμηλή εισαγωγή αέρα που για πρώτη φορά χωρίζεται στα δύο με ένα κάθετο στοιχείο ενώ οι μυώδεις αναλογίες της M5 τονίζονται περαιτέρω με την προσθήκη των φαρδύτερων μαρσπιέ που μπορούν να συνδυαστούν με τα “M” καλύμματα των καθρεπτών για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα αρμονικού συνόλου. Εννοείται δε, ότι κάθε εξάρτημα στον κατάλογο M Performance Parts της BMW κατασκευάζεται στο χέρι από carbon-fibre reinforced plastic (CFRP) και έχει διάφανο, γυαλιστερό φινίρισμα που αναδεικνύει την ποιότητα και την εξαίρετη εμφάνιση του.

Η… αθλητικότητα της BMW M5 μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο με τα M Performance αυτοκόλλητα σε “Frozen Black” χρώμα. Τα αυτοκόλλητα αυτά είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να αντέχουν την καταπόνηση των εμπορικών πλυντηρίων και υπογραμμίζουν την γεωμετρία του αυτοκινήτου ενώ το πακέτο θα συμπληρώνουν από το καλοκαίρι του 2025 ένα νέο σετ ζαντών ελαφρού κράματος. Οι επεμβάσεις των σχεδιαστών στην καμπίνα είναι λιγότερες και πιο διακριτικές καθώς περιορίζονται σε ένα νέο σετ πατάκια ενώ διαθέσιμη είναι και μία M Performance προστατευτική, δερμάτινη θήκη για το κλειδί. Περιττό να αναφέρουμε δε, ότι τα BMW M Performance Parts έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί ώστε να έχουν άριστη εφαρμογή ενώ έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με  τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό