26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Η νέα BMW M5 είναι plug-in υβριδική με 727 ίππους (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα M5, η οποία αποτελεί και την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου. Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η νέα M5 ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, πιο ταπεινές εκδόσεις της business λιμουζίνας χάρη στους χαρακτηριστικούς της προφυλακτήρες, τα πιο εμφατικά φτερά και μαρσπιέ αλλά και τις ζάντες των έως και 21 ιντσών.

Τα λογότυπα M5 στο πλάι, κοντά στο χαρακτηριστικό «σπάσιμο» Hofmeister Knick, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία αναφορικά με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία, εξασφαλίζοντας πέρα από την πολυτελή και τη σπορ διάσταση. Την ίδια στιγμή ο πίνακας οργάνων διαθέτει ειδικές για τηn M5 λειτουργίες και δυνατότητες.

Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές επιλογές ρύθμισης, μέσω των κατάλληλων μπουτόν, για τον κινητήρα, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα και την τετρακίνηση M xDrive. Ο οδηγός μπορεί, όπως και στην προκάτοχό της, να επιλέξει τη μετάδοση της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς ή να ενεργοποιήσει το Launch Control, διατηρώντας την τετρακίνηση.

Το σύστημα πρόωσης M Hybrid της M5 περιλαμβάνει τον V8 των 4.400 κυβικών εκατοστών της BMW που αποδίδει 585 ίππους και 750 Nm ροπής, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων και 250 Nm -στιγμιαία, η ροπή του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να φτάσει και τα 450 Nm. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια μπαταρία 18,6 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 727 ίππους και 1.000 Nm, επιτρέποντας στη M5 να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s, είναι 305 χλμ./ώρα, ενώ χωρίς αυτό περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 69 χιλιόμετρα και η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει με ισχύ έως 7,4 kW σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Η ανάρτηση της νέας M5 έχει εξελιχθεί από το τμήμα M της BMW, ενώ υπάρχει και τετραδιεύθυνση, με τους πίσω τροχούς να μπορούν να κλίνουν μέχρι και 1,5 μοίρες.

Η νέα BMW M5 θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό στο Goodwood Festival of Speed, η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και οι πωλήσεις της το Νοέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό