22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η νέα BMW M3 CS είναι οικογενειακό εξπρές 550 ίππων

Ειδήσεις Ελλάδα

H BMW παρουσίασε επίσημα τη νέα κορυφαία έκδοση της M3, τη CS, που σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις του τετράθυρου σπορ μοντέλου είναι πιο δυνατή και πιο ελαφριά.
Όχι τόσο ελαφριά όσο η M4 CSL -για αυτό και δεν υπάρχει το L του Lightweight στην επωνυμία της- αλλά αδυνατισμένη κατά 34 κιλά. Χάρη στη χρήση ανθρακονήματος σε σημεία όπως το καπό ή τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών.

Από κει και πέρα υπάρχουν στοιχεία που τη διαφοροποιούν οπτικά από τις απλές M3, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αφενός τα μπάκετ καθίσματα από ανθρακόνημα με το φωτιζόμενο λογότυπο αλλά και το Curved Display, που δεν υπάρχει στην M4 CSL.
Άλλη μια διαφορά σε σχέση με την τελευταία είναι πως δεν έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και η M3 CS είναι κανονικά πενταθέσια.

Από πλευράς κινητήρα ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 κυβικών έχει φτάσει εδώ τους 550 ίππους και τα 650 Nm (από 510 ίππους στη Μ3 Competition) χάρη στην αύξηση της πίεσης των δύο turbo από τα 1,7 στα 2,1 bar.

Το κιβώτιο είναι το αυτόματο 8άρι Μ-Steptronic, ενώ άλλη μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την πισωκίνητη M4 CSL είναι πως εδώ υπάρχει η τετρακίνηση M xDrive.

Με μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων, με περισσότερη ροπή να καταλήγει πίσω στο πρόγραμμα 4WD Sport και με αποκλειστικά πίσω κίνηση στην περίπτωση που απενεργοποιηθεί το DSC και επιλεγεί το πρόγραμμα 2WD.

Φυσικά υπάρχουν αναβαθμίσεις σε ανάρτηση και φρένα, καθώς και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης των δυναμικών χαρακτηριστικών.
Η BMW M3 CS θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο χωρίς μάλλον περιορισμένο ύψος παραγωγής όπως συμβαίνει για τη M4 CSL (1.000 μονάδες).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό