20.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Η νέα φρενίτιδα του TikTok: Χαμός με τις «πληθωρικές» σαλάτες φασολιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την σαλάτα με αγγούρι που προκάλεσε ντελίριο σε εκατομμύρια χρήστες του Tik Tok, η πλατφόρμα έχει γεμίσει με βίντεο από πλούσιες σαλάτες με φασόλια.

Με μεγάλη ποικιλία από πολλούς τύπους φασολιών, οι σαλάτες περιέχουν επίσης λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πλούσιες σε φυτικές ίνες, κρέας και dressing.

Η Violet Witchel έχει πιστωθεί ευρέως ως ηγέτης της τάσης, και σε οποιοδήποτε από τα βίντεό της για προετοιμασία των συγκεκριμένων γευμάτων έχει την εισαγωγή: «Κάθε εβδομάδα, ετοιμάζω ένα γεύμα με μια «πυκνή» σαλάτα με φασόλια, η οποία είναι μια γεμάτη λαχανικά, πλούσια σε πρωτεΐνη, πυκνή σαλάτα που μόλις μαρινάρεται στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα όλη την εβδομάδα.»

Οι παραλλαγές των συνταγών είναι πολλές, με ακτινίδια μέχρι και ρεβίθια με ραπανάκι και πολλούς ακόμη συνδυασμούς.

«Τρώω σαλάτα κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα και είναι βασικά το μόνο πράγμα που διασφαλίζει ότι λαμβάνω αρκετή πρωτεΐνη και λαχανικά όλη την εβδομάδα», είπε ο Witchel σε μια ανάρτηση του TikTok τον Μάιο.

Η διαιτολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του UTHealth Houston Diana Guevara είπε ότι οι σαλάτες αυτές περιέχουν «όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία ενός χορταστικό, ισορροπημένο γεύμα» .

«Οι διαιτολόγοι συχνά προωθούν την ισορροπία στη δημιουργία γευμάτων διασφαλίζοντας ότι ενσωματώνουμε πολλά λαχανικά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας και υγιή λίπη», είπε.

Έρευνες έχουν συνδέσει την υψηλή πρόσληψη οσπρίων, μαζί με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους, με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικού και διαβήτη τύπου 2.

Οι TikTokers ισχυρίστηκαν ότι παρατήρησαν βελτιώσεις στην υγεία τους αφού έτρωγαν τακτικά αυτές τις σαλάτες, με έναν να σχολιάζει σε μια ανάρτηση της Witchel: «Κορίτσι, οι συνταγές έχουν αλλάξει τη ζωή μου… τα κακά μου είναι άψογα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό