22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η νέα, ηλεκτρική BMW iX1 δοκιμάζεται εντατικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φθινόπωρο η BMW θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του πιο μικρού SUV της γκάμας της, της Χ1. Στην πορεία θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρική εκδοχή της, η iX1, η οποία δοκιμάζεται ήδη εντατικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και στον αρκτικό κύκλο, παράλληλα με τις συμβατικές αλλά και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Η iX1 θα κινείται από την πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης της eDrive της γερμανικής εταιρείας, ενώ η εξελιγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει τη γρήγορη φόρτισή της αλλά και την υψηλή απόδοσή της ακόμα και με εξαιρετικά χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν στην πορεία, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως η μέση κατανάλωση ενέργειας κατά WLTP θα κυμαίνεται από 17,3 έως 18,4 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και η αυτονομία από 413 έως 438 χιλιόμετρα. Από τα δύο αυτά νούμερα συμπεραίνουμε πως η (καθαρή) ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας θα πρέπει να είναι γύρω στις 76 kWh.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις -η βάση για όλες τις εκδόσεις θα είναι το πλαίσιο FAAR- θα έχουν από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και φυσικά μεγαλύτερη συνδυαστική ισχύ.
Από κει και πέρα το εσωτερικό θα ακολουθεί, εκτός απροόπτου τη λογική των τελευταίων (ηλεκτρικών) μοντέλων της BMW που κατά κύριο λόγο προσδιορίζεται από τη μεγάλη κυρτή οθόνη.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό