24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μercedes-Benz χρεώνει 489 ευρώ το χρόνο για να “ξεκλειδώσει” την τετραδιεύθυνση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών στην αυτοκίνηση και εκτός από την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση έρχεται να προστεθεί και η νέα μόδα, η πληρωμή για να αποκτήσεις πρόσβαση σε κάποια χαρακτηριστικά ή συστήματα του αυτοκινήτου σου.
 
Η νέα ΕQS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Από το εργοστάσιο εφοδιάζεται με τετραδιεύθυνση, η οποία επιτρέπει στο μεγάλο αμάξωμα να είναι πολύ ευέλικτο στις μανούβρες και με πιο άμεση οδική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. 
 
Υπάρχουν δύο στάδια αυτής της τετραδιεύθυνσης: μία στις 4,5 μοίρες και μία στις 10 μοίρες. Οι γωνίες αυτές αφορούν την κλίση των πίσω τροχών, άλλοτε ανάποδα με την κατεύθυνση του αυτοκινήτου (στις μικρές ταχύτητες για τις μανούβρες) και άλλοτε προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή του αυτοκινήτου.
 
Για την EQS η Mercedes επέλεξε να δώσε “δωρεάν” την πρώτη εκδοχή. Για την δεύτερη, αν και είναι ενσωματωμένη από το εργοστάσιο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει ο οδηγός να πληρώσει μία ετήσια συνδρομή.
 
Το κόστος της ανέρχεται στα 489 ευρώ για έναν χρόνο, αλλά αν κάνεις συνδρομή για τρία χρόνια έχεις έκπτωση 300 ευρώ, πληρώνοντας 1.169 ευρώ. 
 
Το θέμα εδώ βεβαίως δεν είναι το συγκεκριμένο ποσό, μιας και όσοι έχουν τα χρήματα να αγοράσουν μία EQS αυτά τα λεφτά είναι το πούρο μιας βραδιάς. Όμως δείχνει την τάση που έρχεται να επικρατήσει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που θέλει τα αυτοκίνητα να μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπου οποιοδήποτε update και έξτρα δυνατότητα θα πρέπει να πληρώνεται παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο. 
 
Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει επιπλέον κέρδη στις εταιρίες αν και ήδη υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τους αγοραστές. Και δεν εφαρμόζεται μόνο από την Mercedes αλλά από πολλές πλέον εταιρίες, όπως για παράδειγμα την VW ή την Tesla που ζητούν συνδρομή για να ξεκλειδώσουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Πολλά θα δουν τα μάτια μας στα χρόνια που έρχονται και σίγουρα όλη η αυτοκίνηση θα αλλάξει με τρόπους που ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό