15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η μυστική γωνιά δίπλα στην Αθήνα που θα σε ενθουσιάσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας παράδεισος μέσα στο δάσος που αποτελεί τέλεια επιλογή για μονοήμερη εκδρομή

Υπάρχουν μέρη κοντά στην Αθήνα για μια μονοήμερη εκδρομή και όμορφες στιγμές, που πιθανόν πολλοί δεν τα γνωρίζουν και ένα από αυτά είναι οι Ράθες Καπανδριτίου.

Οι Ράθες Καπανδριτίου αποτελούν μια κρυφή γωνιά στην Αττική, που γνωρίζουν οι καλά μυημένοι. Πρόκειται σύμφωνα με την ιστοσελίδα exploringgreece.tv, αποτελεί ένα μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν μερικές χαλαρές στιγμές κοντά στη φύση και χωρίς να φύγουν πολύ μακριά από την Αθήνα. Καταπράσινο περιβάλλον και τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν το μοναδικό σκηνικό, που γοητεύει τον επισκέπτη. Το μόνο που θα χρειαστεί, εκτός από καλή διάθεση, είναι τα αθλητικά παπούτσια.

Ένας μικρός παράδεισος μέσα στο δάσος

Οι Ράθες Καπανδριτίου είναι ένας μικρός παράδεισος μέσα στο δάσος. Πρόκειται για ένα χωριό της βορειοανατολικής Αττικής, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Ένα σημείο στην ανατολική πλευρά (στις απολήξεις) της Πάρνηθας, το οποίο θα το συναντήσεις υψόμετρο 350 μέτρων. Οι Ράθες βρίσκονται δίπλα σε Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο και Βαρνάβα.

Μια όαση δίπλα σου

Οι Ράθες Καπανδριτίου είναι αυτό που ακριβώς ψάχνει, όποιος θέλει να κάνει μια μονοήμερη εκδρομή, χωρίς να αναγκαστεί να πάει στα ίδια μέρη. Ιδανική επιλογή είτε για απλό περπάτημα και βόλτα στη φύση είτε για πεζοπορία. Ο,τι κι αν επιλέξεις, το τοπίο θα σε αποζημιώσει. Πολύ κοντά θα εντοπίσεις και την λεγόμενη Ρεματιά Βαρνάβα που είναι επίσης ένα σημείο που θυμίζει περισσότερο βουνό.

Σαν να έχεις πάει μια εκδρομή αρκετά μακριά αλλά έχοντας διανύσει λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μπορείς να συνδυάσεις αυτή τη βόλτα με μια εκδρομή στη λίμνη του Μαραθώνα που είναι πολύ κοντά. Αλήθεια ήξερες την ιστορία με το νησί δίπλα στο Μαραθώνα όπου βρήκαν καταφύγιο 96 ναυαγοί;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό