22.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον Στσέσνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την υπογραφή με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο με τον πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ και της Γιουβέντους, Βόιτσεχ Στσέσνι.

Ο 34χρονος πορτιέρε αποκτήθηκε ως ελεύθερος μέχρι το τέλος της εφετινής περιόδου για να καλύψει το κενό του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο εναντίον της Βιγιαρεάλ, τον περασμένο μήνα.

Ο Ινάκι Πένια, 25 ετών, έχει αναπληρώσει προς το παρόν την απουσία του Γερμανού, αλλά ο καταλανικός σύλλογος ήθελε μια έμπειρη επιλογή για να προσφέρει ανταγωνισμό στον προερχόμενο από την Μασία ποδοσφαιριστή.

Ο Πένια ξεκίνησε στη νίκη με 1-0 επί της Χετάφε, στην ήττα 4-2 από την Οσασούνα στη La Liga και χθες, στη νίκη με 5-0 στο Champions League επί των Γιανγκ Μπόις.

Ο Στσέσνι επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού ανακοίνωσε την απόσυρσή του τον Αύγουστο. Ο Πολωνός διεθνής έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους στο τέλος της περασμένης σεζόν έχοντας κερδίσει οκτώ μεγάλα τρόπαια σε 252 εμφανίσεις για τον σύλλογο του Τορίνο.

Szczęsny is culer! ❤️ pic.twitter.com/B1S3RVBd2L

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 2, 2024

«Έδωσα στο παιχνίδι 18 χρόνια από τη ζωή μου, κάθε μέρα, χωρίς δικαιολογίες», έγραψε ο Στσέσνι σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος, επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του.

«Σήμερα, αν και το σώμα μου εξακολουθεί να αισθάνεται έτοιμο για προκλήσεις, η καρδιά μου δεν είναι πια εκεί. Νιώθω ότι αυτή τη στιγμή είναι καιρός να δώσω όλη μου την προσοχή στην οικογένειά μου».

Ο Στσέσνι εντάχθηκε στην Άρσεναλ ως 16χρονος το 2006 κι έπαιξε 181 παιχνίδια για την ομάδα του βόρειου Λονδίνου, κατακτώντας δύο Κύπελλα Αγγλίας. Στην διάρκεια της καριέρας του εκπροσώπησε και τη Ρόμα.

Σε διεθνές επίπεδο, ο γεννημένος στη Βαρσοβία γκολκίπερ μέτρησε 84 συμμετοχές για την Πολωνία, παίζοντας σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και τέσσερα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης διοργάνωσης στη Γερμανία, νωρίτερα φέτος.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό