Home Αθλητικά Η μπάλα στα πόδια του Φορτούνη, πρώτο τεστ για Χάμες

Η μπάλα στα πόδια του Φορτούνη, πρώτο τεστ για Χάμες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις παίκτες διεκδικούν τρεις θέσεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού πίσω από τον φορ ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (12/3) με την ΑΕΚ με τον Χάμες να είναι ένας εξ αυτών και η προπόνηση της Τετάρτης (8/3) θα είναι καθοριστική για την παρουσία του μέσου από την Κολομβία.

Ο Μίτσελ προσπαθεί να βρει τη λύση στην δύσκολη εξίσωση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών που διεκδικούν τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena την Κυριακή (12/3, 19:00 COSMOTE SPORT 2HD, LIVE από το SPORT24). Ωστόσο, μπορεί ένας εκ των τεσσάρων παικτών να βγάλει τον Ισπανό τεχνικό από τη δύσκολη θέση και ενδεχομένως αυτός να είναι ο Χάμες.

Ο Κολομβιανός επιτελικός χαφ ανεβάζει ρυθμούς και την Τετάρτη (8/3) θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Εφόσον βγάλει το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, θα βάλει σε σκέψεις τον Μίτσελ. Αν το πάει συντηρητικά, ο Ισπανός προπονητής θα περιμένει τις τρεις τελευταίες προπονήσεις (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο) προκειμένου να αποφασίσει και, λογικά, θα τον έχει στον πάγκο.

Ξεκάθαρο φαβορί ο Φορτούνης

Ξεκάθαρο φαβορί, πάντως, για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ είναι ο Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος προέρχεται από καλά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο Χάμες εξαιτίας των ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο είναι εκτός αγώνων ένα μήνα. Όλα παίζουν τον ρόλο τους για τον Μίτσελ, ο οποίος περιμένει πως και πως την επιστροφή του Κολομβιανού, αλλά γνωρίζει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια, οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι αγωνιστικά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

06 Μαρτίου 2023 09:58

Βέβαια, ο Χάμες είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, η ποιότητα και η επίδρασή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι καθοριστική, αλλά κάλλιστα μπορεί να έρθει από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα και να βοηθήσει στην προσπάθεια κατάκτησης θετικού αποτελέσματος.

Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι δύσκολα θα σπάσει η τετράδα των Φορτούνη, Κανός, Μπιέλ και Μπακαμπού στην επίθεση των ερυθρόλευκων. Η συγκεκριμένη τετράδα ήταν που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κονγκολέζο σέντερ φορ, αλλά δεν σκόραρε. Ωστόσο, ο Μίτσελ ευελπιστεί τούτη τη φορά οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Ο επιβαρυμένος Μπιέλ

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει μόλις δύο τέρματα σε έξι ντέρμπι στην περίοδο με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, εκείνα των Χάμες (στο ματς με τον δικέφαλο του Βορρά στο Φάληρο) και Μπιέλ (στον αγώνα με τους πράσινους στη Λεωφόρο) και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Σχετικά, με τον Μπιέλ, είναι από τους πιο επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας στη σεζόν, καθώς έχει ήδη 37 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και την Κοπεγχάγη (το πρωτάθλημα στη Δανία ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου), μετρώντας συνολικά 15 τέρματα και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά τους ερυθρόλευκους, ο Ισπανός είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με οκτώ τέρματα και έχει συνολικά εννέα σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει αυτές τις επιδόσεις, χωρίς να παίζει στον άξονα όπου νιώθει και αποδίδει καλύτερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version