22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η μηχανή αναζήτησης που υπόσχεται ότι προστατεύει πλήρως την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληθαίνουν οι επιλογές για όσους αναζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα (ή καλύτερα να κρατήσουν τη Google μακριά τους), καθώς η Brave ανακοίνωσε πως ο ομώνυμος web browser θα εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης εξ ορισμού από τη δίκη της μηχανή αναζήτησης.

Η προσθήκη της μηχανής αναζήτησης search.brave.com γίνεται σταδιακά στους χρήστες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα μόλις λίγους μήνες αφότου πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα του ομώνυμου web browser. Η εταιρεία, λοιπόν, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετική στον αγώνα της κατά της Google και υπόσχεται πως δεν περιλαμβάνει αλγόριθμους παρακολούθησης της δραστηριότητας του χρηστη.

Η μηχανή αναζήτησης της Brave έρχεται ως προκαθορισμένη επιλογή για τους χρήστες του browser σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά. Στη Γερμανία έχει επιλέγει η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo και στη Γαλλία η Qwant. Φυσικά, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την προεπιλογή όπως επιθυμούν.

Εξάλλου, η Brave εγκαινιάζει την πρωτοβουλία Web Discovery Project για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στο Brave Search στέλνοντας ανώνυμα δεδομένα για την βελτίωση της και ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συνδεθούν αυτά τα δεδομένα με τους ίδιους ή με τις συσκευές τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό