14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μετάλλαξη Όμικρον ρίχνει τη ζήτηση

Ειδήσεις Ελλάδα

 «Μείωση» της ζήτησης έχει δει η easyJet, μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, καθώς ο όμιλος ανέφερε τη δεύτερη συνεχόμενη ετήσια ζημιά αξίας 1 δισ. λιρών.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι υπήρξε «κάποια χαλάρωση των συναλλαγών» για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και ότι ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να αναδιατάσσουν τις πτήσεις τους αφού το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επανέφεραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η εύθραυστη ανάκαμψη του κλάδου είχε βγει εκτός πορείας, πρόσθεσε η easyJet. Η αεροπορική εταιρεία, ωστόσο είχε περιορίσει ελαφρώς το πτητικό της πρόγραμμα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να πετάξει το 65% της χωρητικότητας του 2019 το τρέχον τρίμηνο, από το 70% που είχε προβλέψει τον Οκτώβριο.

«Παραμένουμε προσεκτικοί καθώς πολλές αβεβαιότητες παραμένουν ενώ μπαίνουμε στον χειμώνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren.

Οι μετοχές της easyJet σημείωσαν πτώση 10% τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης, καθώς οι φόβοι για τη νέα παραλλαγή Όμικρον έχουν κλονίσει τον κλάδο των αερομεταφορών.

Ωστόσο, ο αερομεταφορέας παραμένει αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη από την πανδημία και είπε ότι εξακολουθούσε να βλέπει «καλό επίπεδο» κρατήσεων για την άνοιξη και το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι αναμένεται να επιστρέψει σχεδόν στα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Η πρόβλεψη έγινε καθώς η easyJet ανέφερε ζημία 1,14 δισ. λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο. Επίσης, έχασε περισσότερο από 1 δισ. λίρες το προηγούμενο οικονομικό έτος, περίοδο που περιελάμβανε την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό