18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η μεγαλύτερη διαρροή passwords στην Iστορία

Ειδήσεις Ελλάδα

H διαρροή RockYou2021, όπως ονομάστηκε, θεωρείται ως η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη διαδικτυακή ιστορία. Υπολογίζεται ότι έχουν διαρρεύσει περισσότερα από 3.2 δισεκατομμύρια passwords από πολλές διαφορετικές βάσεις δεδομένων.

Το όνομα RockYou2021 προκύπτει από το χακάρισμα που είχε γίνει το 2009 στους servers του app κοινωνικής δικτύωσης RockYou, από όπου είχαν διαρρεύσει 32 εκατομμύρια passwords χρηστών της εφαρμογής. Η πρόσφατη διαρροή είναι πολύ μεγαλύτερη, για την ακρίβεια θεωρείται ότι έχει αντληθεί 262 φορές μεγαλύτερη ποσότητα πληροφορίας.

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι οι χρήστες του Internet σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 4.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, επομένως είναι εξαιρετικά πιθανό να επηρεαζόμαστε όλοι από την διαρροή αυτή, η οποία αφορά σε πολλές βάσεις δεδομένων και όχι μόνο μία υπηρεσία ή εφαρμογή. Καλό θα ήταν να γίνει ένας έλεγχος των λογαριασμών σας μέσω του Have I Been Pwned ή του αντίστοιχου εργαλείου του Cybernews.

Η ισχυρή σύσταση που μας δίνουν οι ειδικοί είναι να αλλάξουμε όλους τους κωδικούς μας, ή να χρησιμοποιήσουμε 2 Factor Authentication. Εναλλακτικά, η χρήση ενός ισχυρού password manager θα μπορούσε να μας λύσει πολλά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό