27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

«Η μεγαλύτερη αποτυχία μας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η «μεγαλύτερη επιχειρησιακή αποτυχία» εδώ και δεκαετίες, δήλωσε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσίτλε.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, επεσήμανε ότι «στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ενώ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τα λάθη των Μυστικών Υπηρεσιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην αποτραπεί η επίθεση στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Ωστόσο, υποστήριξε πως οι Μυστικές Υπηρεσίες παρείχαν την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», τόνισε.

«Το επίπεδο της ασφάλειας που είχε παρασχεθεί στον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την προεκλογική εκστρατεία και αυξάνεται σταθερά όσο εξελίσσονται οι απειλές», είπε και πρόσθεσε: «Η αποστολή μας δεν είναι πολιτική. Αποτελεί στην κυριολεξία ένα ζήτημα ζωής και θανάτου».

Η σημερινή ακρόαση σηματοδοτεί τον πρώτο γύρο της εξέτασης από το Κογκρέσο της απόπειρας δολοφονίας. Την Τετάρτη, ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αιχμές Τραμπ

Για πρώτη φορά μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε δημοσίως κριτική στις Μυστικές Υπηρεσίες και τις αρχές ασφαλείας, που είχαν αναλάβει τα μέτρα προστασίας στην προεκλογική ομιλία του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, σχολίασε ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση να μην ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει την ομιλία του, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από το πλήθος είχαν εντοπίσει τον 20χρονο ένοπλο πολύ νωρίτερα, να σκαρφαλώνει πάνω σε μία στέγη.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε τις πρώτες αιχμές κατά της Μυστικής Υπηρεσίας και διαβεβαίωσε: «Θα πάρω τον Λευκό Οίκο πίσω»

«Υπήρχαν οπαδοί μου που φώναζαν. Μία γυναίκα με κόκκινη μπλούζα, φώναζε “κοιτάξτε είναι κάποιος πάνω στη στέγη. Και άλλοι φώναζαν ότι έχει όπλο. Και αυτό ήταν αρκετή ώρα πριν βγω στη σκηνή», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό