22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μεγάλη ευρωπαϊκή νύχτα του Παναθηναϊκού το 2001, όταν οι ΗΠΑ θρηνούσαν τους Δίδυμους Πύργους [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα συνέβαινε ένα τραγικό γεγονός στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δύο αεροπλάνα, έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και «έσπειραν» τον θάνατο σε αρκετούς ανθρώπους. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν… θρηνούσε, καθώς πήρε μεγάλο «διπλό» στο Γκεζελκίρχεν κόντρα στην Σάλκε για την 1η αγωνιστική του Champions League (2-0).

Η ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη επί γερμανικού εδάφους. Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έβγαλε «αντίδραση» και με γκολ-ποίημα του Γκόραν Βλάοβιτς έκανε το 1-0 στο 75′. Λίγο μετά, ήρθε και το τελικό 2-0 με τον Άγγελο Μπασινά να «γράφει» μία από τις πιο ιστορικές βραδιές του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη.

Στο τέλος του αγώνα, ο Κυράστας, ως ένδειξη σεβασμού, δεν προχώρησε σε καμία δήλωση, εξαιτίας των γεγονότων στις ΗΠΑ.

Η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ στην ενός λεπτού σιγή για τους Δίδυμους Πύργους

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η Ένωση υποδεχόταν στο «Νίκος Γκούμας» την σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν. Εκεί, πριν την μεγάλη αναμέτρηση για το κύπελλο UEFA, ο διαιτητής του παιχνιδιού, τήρησε το ενός λεπτού σιγή, το οποίο είχε επιβάλλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ωστόσο, οι φίλοι της ΑΕΚ, δεν κράτησαν το ενός λεπτού σιγή, τραγουδώντας για όλη αυτή την ώρα και κάτι παραπάνω συνθήματα κατά των ΗΠΑ. Ο διαιτητής και οι παίκτες της Χιμπέρνιαν, απορούσαν με αυτή την κίνηση, κάτι που είναι διακριτό από το παρακάτω βίντεο.

Συνοψίζοντας, στις ΗΠΑ, «χάθηκαν» χιλιάδες ζωές εκείνη την ημέρα και το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας, είναι να τιμήσει και να σεβαστεί τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν άδικα από την τρομοκρατική επίθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό