29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η μαρτυρία του γιατρού, ο νέος ποινικός κώδικας και η μήνυση της πρώην συζύγου

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ παραμένει ο πασίγνωστος ποινικολόγος, που κατηγορείται για άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Το χρονικό και ο ρόλος του γιατρού

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο γνωστός δικηγόρος μετέφερε τη γυναίκα του βαριά τραυματισμένη σε ιδιωτική κλινική για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Τα τραύματα ήταν τέτοια που αποφασίστηκε η εισαγωγή της.  Το ζευγάρι υποστήριξε ότι η γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες.

Όταν ο γιατρός την εξέτασε, αντιλήφθηκε πως δεν ήταν δυνατόν τα τραύματά της να έχουν προκληθεί από ατύχημα, αλλά είχαν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε μόνη της με τον γιατρό και εκείνος τη ρώτησε ευθέως εάν την είχε  χτυπήσει ο σύζυγός της, αρχικά απάντησε θετικά. Αργότερα, ωστόσο, επανήλθε στο σενάριο με τις σκάλες.

Το νέο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία

Ο γενικός χειρούργος, που εξέτασε τη γυναίκα, ήταν υποχρεωμένος, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Το νέο πλαίσιο ορίζει πως – ανεξάρτητα από το τι λέει το θύμα – εάν ο γιατρός διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να το δηλώσει στην αστυνομία. Έτσι εκείνος ειδοποίησε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος, που είναι μάχιμη δικηγόρος και υπερασπίζεται γυναίκες – θύματα βίας,  δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά του ποινικολόγου. Ο ανακριτής που θα τον εξετάσει αύριο θα ζητήσει βεβαίως και ιατροδικαστική εξέταση.

Το παρελθόν του ποινικολόγου

Αυτό που σοκάρει είναι πως πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει υποθέσεις άσκησης βίας κατά γυναικών και έχει επανειλημμένα μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες για την έμφυλη βία.

Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται ο δικηγόρος για άσκηση ενδο-οικογενειακής βίας.

Το 2017 τον είχε μηνύσει για ξυλοδαρμό η πρώην σύζυγός του. Δεν είναι γνωστό πώς έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό