18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μέρκελ γνώριζε από πριν την απόφαση διακοπής του εμβολίου της AsrtaZeneca

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας εξέδωσε οδηγία από την περασμένη Τρίτη  σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και βάση αυτής προχώρησαν σε διακοπή του συγκεκριμένου εμβολίου τόσο η κεντρική κυβέρνηση της Γερμανίας όσο και τα ομόσπονδα κρατίδια, ρεπορτάζ του ZDF αναφέρει πως η καγκελάριος Μέρκελ ήταν ενήμερη από την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ανέφερε ότι «η Καγκελαρία γνώριζε από την προηγούμενη Παρασκευή την απόφαση που θα ελάμβανε η Stiko, αλλά η Ανγκελα Μέρκελ δεν ανέφερε οτιδήποτε κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη την περασμένη Κυριακή».  

Από τη στιγμή που η Stiko ενημέρωσε την γερμανική κυβέρνηση έως την Τρίτη που εκδόθηκε η σύστασή της, εμβολιάστηκαν 300.000 άτομα με εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Καγκελάριος, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ομοσπονδιακό πεδίο εφαρμογής της απόφασης, ζήτησε πρώτα την γνώμη του Συμβουλίου Δεοντολογίας και της Ομοσπονδιακής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina».

Να υπενθυμίσουμε πως η κεντρική κυβέρνηση της Γερμανίας και τα ομόσπονδα κρατίδια, ακολουθώντας τη σύσταση της Stiko, σταμάτησαν τη χορήγηση του εμβολίου  AstraZeneca στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, μετά από 31 περιπτώσεις εγκεφαλικών θρομβώσεων, κυρίως σε γυναίκες, εκ των οποίων οι 9 είχαν θανατηφόρα κατάληξη

 

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό