20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η μάσκα του νέου Lexus LX βγάζει μάτι!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μάσκες είναι βασικό στοιχείο αναγνώρισης και ταυτότητας των αυτοκινήτων, ειδικά στην κατηγορίας πολυτελείας και στη Lexus με την ευκαιρία της πρεμιέρας του νέου κορυφαίου SUV τους, του LX, που έγινε στη μεγαλύτερη αγορά του, τη Ρωσία, είπαν να υπερθεματίσουν.
Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι το πιο εμφατικό εμπρός μέρος ολόκληρης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι βέβαιο που δεν θα το βρίσκουν οι πάντες ελκυστικό και όμορφο.

Από κει και πέρα το νέο πολυτελές SUV της Lexus βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, το GA-F, που εξασφαλίζει αφενός μια μείωση του βάρος κατά 200 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του και αφετέρου ένα μεταξόνιο 2.850 χιλιοστών.

Φυσικά οι χώροι στο εσωτερικό είναι μεγάλοι, υπάρχουν στάνταρ εφτά θέσεις, ενώ το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού VIP είναι τετραθέσιο με ξεχωριστά πίσω καθίσματα με δυνατότητα ανάκλησης, χώρο για τα πόδια που φτάνει τα εντυπωσιακά 1.100 χιλιοστά, κεντρική κονσόλα με χειριστήριο ελέγχου πολλών λειτουργιών αλλά και οθόνη πίσω από τα εμπρός καθίσματα. Που διπλώνει όταν δεν χρειάζεται για να μην ενοχλεί.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς αλλά και για την προβολή εικόνας από το Multi-Terrain Monitor. Αυτό αποτελείται από τέσσερις κάμερες που δείχνουν όχι μόνο το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο αλλά και κάτω από αυτό.

Από την πιο μικρή οθόνη των 7,0 ιντσών στην κεντρική κονσόλα ελέγχεται ο κλιματισμός, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας, υποβοήθησης και διασύνδεσης είναι πλήρης.
2021.03.24
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η ενεργή ανάρτηση AHC με τη δυνατότητα μεταβολής της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης καθώς και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων.

Το νέο Lexus LX είναι διαθέσιμο με δύο bi-turbo V6. Το σύνολο της βενζίνης έχει χωρητικότητα 3.500 κυβικών και αποδίδει 415 ίππους και 650 Nm, ενώ ο diesel είναι 3,3 λίτρων με 299 ίππους και 700 Nm.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό