21.2 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μάντσεστερ Σίτι βοηθά τη FIFA να πουλήσει τα δικαιώματα για το Π.Κ.Σ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεργάζεται στενά με τη FIFA για πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, παρά το ενδεχόμενο ο σύλλογος να αποκλειστεί από τη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού για παραβίαση των κανόνων Fair Play της αγγλικής Λίγκας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, είχε συνομιλίες με τη FIFA για το πώς ο σύλλογος μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του τουρνουά και μίλησε με ενθουσιασμό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο την Παρασκευή, για να παρουσιάσει το concept στο τηλεοπτικούς φορείς.

Ο Σοριάνο ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος συλλόγου που μίλησε μετά τον Ινφαντίνο και τον Νάσερ Αλ-Κελαϊφί, που παραβρέθηκε ως πρόεδρος της ECA. Ο Ισπανός φέρεται να είπε στους παραβρισκόμενους ότι η Σίτι υποστηρίζει πλήρως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει στην προώθησή του.

Και οι 32 σύλλογοι που προκρίθηκαν είναι ενθουσιασμένοι με το τουρνουά, αν και ορισμένοι από τους παίκτες που συμμετέχουν, όπως ο Ρόδρι και ο Μπερνάρντο Σίλβα, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την υγεία των αθλητών.

Η FIFA ήταν ευγνώμων για την υποστήριξη της Σίτι, καθώς η διοργάνωση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες ήταν εξαρχής περίπλοκη, από ζητήματα που αφορούσαν τα γήπεδα διεξαγωγής, τις συμφωνίες χορηγιών, τα χρηματικά έπαθλα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Είναι χαρακτηριστικά πως τίποτε απ΄ αυτά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, παρότι η έναρξη της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη σε εννέα μήνες.

Η υποστήριξη του Σοριάνο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη FIFA λόγω του ρόλου του ως CEO του City Football Group, ενός παγκόσμιου δικτύου 12 συλλόγων.

Κανένας από τους άλλους συλλόγους του ομίλου δεν προκρίθηκε για το τουρνουά, αλλά το CFC μπορεί να παρέχει στη FIFA δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για εμπορικούς συνεργάτες και εταίρους εκπομπής σε άλλες περιοχές.

Ο Σοριάνο και ο Ινφαντίνο απευθύνθηκαν σε παγκόσμιο κοινό με περισσότερες από 50 τηλεοπτικές εταιρείες και πλατφόρμες ροής για να πουλήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο Ινφαντίνο είπε ότι η FIFA θα επιβεβαιώσει όλους τους χώρους αγώνων (γήπεδα) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό