16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μάλμε στέφθηκε πρωταθλήτρια Σουηδίας στη διαφορά γκολ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
04.12.2021 | 18:47

TWITTER

Η Μάλμε στέφθηκε πρωταθλήτρια Σουηδίας ύστερα από μάχη με ΑΙΚ και Τζουργκάρντεν τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η Μάλμε στέφθηκε πρωταθλήτρια Σουηδίας για 22η φορά στην ιστορία της, ύστερα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στην Allsvenskan.

Η ομάδα του Γιον Νταλ Τόμασον απέτυχε να νικήσει εντός έδρας τη Χάλμσταντ που βρισκόταν στη ζώνη των playout, όμως το 0-0 (στο προτελευταίο παιχνίδι του Αντόνιο Τσόλακ πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αφού υπάρχει και ο αγώνας με τη Γιουβέντους στο Champions League) αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα, έστω και στην ισοβαθμία.

Η ΑΙΚ επικράτησε με 4-2 της Σίριους, από την οποία βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 21′. Με δύο γκολ του Νίκολας Στεφανέλι, ένα του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου και ένα γκολ αρχηγού Χενόκ Γκόιτομ, έκανε την ανατροπή, έπιασε τη Μάλμε στους 59 βαθμούς, όμως υπολειπόταν οκτώ γκολ στη διαφορά κι έτσι περιορίστηκε στη 2η θέση.

Η Τζουργκάρντεν ήταν η ομάδα που βρισκόταν στην 1η θέση τις περισσότερες αγωνιστικές στη σεζόν (19 από τις 30), όμως όταν υποχώρησε στην 25η αγωνιστική δεν ανέκαμψε ποτέ και τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους.

Η Μάλμε θα αγωνιστεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League 2022-2023, ΑΙΚ και Τζουργκάρντεν στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2022-2023, Έρεμπρο και Έστερσουντ υποβιβάστηκαν στη Superettan, ενώ η Χάλμσταντ θα παίξει στα playout με τη Χέλσινγκμποργκ για μια θέση στην κατηγορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό