23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Λουϊζιάνα αποκλείει τις διεμφυλικές από τον γυναικείο αθλητισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

H Λουϊζιάνα απαγόρευσε σε διεμφυλικά κορίτσια να συμμετέχουν στα ομαδικά αθλήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα διάφορων άλλων πολιτειών των ΗΠΑ, τα νομοθετικά σώματα των οποίων ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η Λουϊζιάνα αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση καθώς ο δήμαρχός της, Τζον Μπελ Έντουαρντς είναι Δημοκρατικός κι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πριν από ένα χρόνο, μάλιστα, άσκησε βέτο εμποδίζοντας να περάσει παρόμοια νομοθεσία. Όμως τώρα η πλειοψηφία του νομοθετικού σώματος ήταν τόσο μεγάλη, που απέκλεισε τη δυνατότητα βέτο από πλευράς Δημάρχου.

«Ελπίζω να συνειδητοποιήσουμε σύντομα ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι, σε σύγκριση με αυτό το νομοσχέδιο» είπε ο Έντουαρντς, που διευκρίνισε ότι την προσεχή Δευτέρα η νομοθεσία θα περάσει, χωρίς όμως τη δική του υπογραφή.

Παράλληλα, τόνισε ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο παράδειγμα διεμφυλικής που να ανήκει σε ομάδα κοριτσιών οποιουδήποτε αθλήματος, ούτε κάποια που να έχει προσπαθήσει να ενταχθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό