19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η λιποθυμία αθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης στην πισίνα και η αυτοθυσία της προπονήτριάς της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η αθλήτρια Anita Alvarez λιποθύμησε μέσα στην πισίνα με την προπονήτριά της, Andrea Fuentes, να βουτά χωρίς δεύτερη σκέψη στο νερό για να τη σώσει. 

Για μερικά δευτερόλεπτα αποφεύχθηκε μια τραγωδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη την Τετάρτη (22/6), όταν η Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Anita Alvarez, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα και την ώρα που εκτελούσε τη χορογραφία.

Σωτήρες της; Η Ισπανίδα προπονήτριά της, Andrea Fuentes, και ένας βοηθός της διοργάνωσης που έσπευσαν με αυτοθυσία να βουτήξουν στο νερό και να τη σώσουν.

Glad to be grey: Πώς οι διάσημες γυναίκες έσπασαν τα στερεότυπα για τα γκρίζα μαλλιά

Η λιποθυμία της Alvarez και η διάσωσή της

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το συμβάν που σημειώθηκε χθες (22/6) στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στο κολυμβητήριο της Βουδαπέστης.

https://www.instagram.com/p/CfJD00dMUar

Η 25χρονη Anita Alvarez, την ώρα που εκτελούσε χορογραφία μέσα στην πισίνα, έχασε τις αισθήσεις της με την προπονήτριά της, Andrea Fuentes, να το αντιλαμβάνεται γρήγορα και να βουτά στο νερό για να τη σώσει. Ευτυχώς, η επέμβαση ήταν έγκαιρη με την αθλήτρια μετέπειτα να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο της πισίνας με φορείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Ήταν μεγάλος ο φόβος. Έπρεπε να πηδήξω μέσα, γιατί οι ναυαγοσώστες δεν το έκαναν», ανέφερε η Fuentes σε δήλωσή της στην ισπανική εφημερίδα Marca, ενώ στο ισπανικό ραδιόφωνο είπε χαρακτηριστικά: «Ένιωσα σαν να πέρασε μια ολόκληρη ώρα. Είπα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά, φώναζα στους ναυαγοσώστες να μπουν στο νερό, αλλά δεν έπιασαν αυτό που είπα ή δεν το κατάλαβαν, δεν καταλαβαίνω». Και πρόσθεσε: «Δεν ανέπνεε. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, σαν να ήταν τελικός Ολυμπιακού Αγώνα… Oι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά. Αύριο θα κοιμάται όλη μέρα και μετά έχει τον τελικό της ομάδας. Θέλει να κολυμπήσει και να φύγει από τη Βουδαπέστη με το κεφάλι ψηλά. Όλοι την επευφημούν». Ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής, πάντως, απέδωσε τη λιποθυμία στο άγχος και την πίεση.

Το δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο σε έναν χρόνο

Όπως αναφέρει η Marca, η αμερικανική ομάδα, που ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην αθλήτρια. Πέρυσι, η Alvarez είχε λιποθυμήσει ξανά κατά τους προκριματικούς αγώνες.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, η 25χρονη κολυμβήτρια αναρρώνει και είναι εκτός κινδύνου, ωστόσο αναμένεται τις επόμενες μέρες να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας της για να προσδιοριστούν τα αίτια του δεύτερου λιποθυμικού επεισοδίου που είχε μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Φωτογραφίες από τη διάσωση της Anita Alvarez

AP Photo/Anna Szilagyi

: 2022 The Associated Press. All rights reserved

AP Photo/Anna Szilagyi

: 2022 The Associated Press. All rights reserved



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό