21.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η λειτουργία Circle to Search έφτασε στην beta έκδοση του Chrome για desktops

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το λανσάρισμα για συσκευές Android, η λειτουργία Circle to Search έρχεται στη desktop έκδοση του Chrome browser και στα Chromebooks μέσα από το εικονίδιο Google Lens.

Για να ενεργοποιήσετε το Circle to Search στα Chromebooks, πατήστε το νέο εικονίδιο Google Lens στη γραμμή διευθύνσεων δίπλα στο αστέρι των bookmarks. Στη συνέχεια, η Google θα σας ζητήσει να «Επιλέξτε οτιδήποτε για αναζήτηση με το Google Lens».

Ο κέρσορας αλλάζει μορφή για να υποδείξει ότι έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία Drag to Search που διαθέτει επίσης το εικονίδιο του φακού. Με διπλό πάτημα μπορείτε να ανοίξετε το πλαίσιο για να επιλέξετε ό,τι θέλετε από την οθόνη και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου εκ των υστέρων. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μια πλαϊνή οθόνη του Google Lens.

Μετά από μερικούς μήνες ανάπτυξης και κρυμμένο πίσω από συγκεκριμένα flags του Chrome browser, η λειτουργία έχει εμφανιστεί πλέον στις beta εκδόσεις των Chrome 127 και Chrome 128. Στην πραγματικότητα, εμφανίζεται ήδη στη σελίδα «What’s New in Chrome» της τελευταίας, οπότε ενδέχεται να φτάσει σύντομα στη σταθερή έκδοση που χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες.

Το Google Lens στον Chrome διευκολύνει την αναζήτηση σε οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη σας. Αναζητήστε μέσα σε ένα που παρακολουθείτε, μια διαφάνεια σε ένα livestream ή μια εικόνα σε μια ιστοσελίδα. Το Google Lens θα σας δώσει απαντήσεις ακριβώς εκεί, στην καρτέλα σας, και μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση με τις νέες πληροφορίες που βρήκατε.

Στα Windows/Mac, δεν εμφανίζεται το εικονίδιο του Lens στη γραμμή διευθύνσεων. Αντ’ αυτού, το overflow μενού φιλοξενεί μια νέα επιλογή «Search with Google Lens », την οποία μπορείτε στη συνέχεια να καρφιτσώσετε μαζί με άλλες συντομεύσεις του πλαϊνού πίνακα για μόνιμη πρόσβαση.

Ανοίξτε το μενού του Chrome.Επιλέξτε Search with Google Lens.Επιλέξτε οτιδήποτε στη σελίδα κάνοντας κλικ και σύροντας οπουδήποτε στη σελίδα.Εξειδικεύστε τις απαντήσεις πληκτρολογώντας στο πλαίσιο αναζήτησης στο side panel.Για ταχύτερη πρόσβαση, κάντε κλικ στην επιλογή Pin (Καρφίτσωμα) στο side panel για να προσθέσετε το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό