14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η λίμνη «καρδιά» της Κρήτης που… κλέβει την δική σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολα υπάρχουν λέξεις που μπορεί να αποτυπώσουν την ομορφιά της

Η Κρήτη αδιαμφισβήτητα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα και τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης. Ένα από αυτά είναι η λεγόμενη λίμνη «καρδιά» που σε μαγεύει αλλά… όχι όλες τις εποχές του χρόνου.

Η λίμνη του Ομαλού είναι αυτό που λέμε πίνακας ζωγραφικής και δύσκολα υπάρχουν λέξεις που μπορεί να αποτυπώσουν την ομορφιά.

Η λίμνη Ομαλού βρίσκεται στο ομώνυμο οροπέδιο στην επαρχία Βιάννου στην Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης. Το οροπέδιο χρησιμποιείται κυρίως από βοσκούς της περιοχής και μόνο τους θερινούς μήνες. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι αυτό που αφήνουν πίσω τα χιόνια όταν λιώνουν. Ο λόγος για την μικρή φυσική λίμνη η οποία μάλιστα διατηρείται ως τα μέσα περίπου της άνοιξης. Στη συνέχεια τα νερά της αποστραγγίζονται μέσα από το έδαφος, εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Αν υπάρχει πάντως μια εποχή που ξεχωρίζει στην καρδιά μας είναι ο χειμώνας. Κι αυτό γιατί το βουνό του Αφέντη Χριστού που υψώνεται από πάνω ντύνεται στα λευκά και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό.

Το χειμώνα εξάλλου μπορεί να πετύχεις τη λίμνη ακόμη και παγωμένη και νομίζεις τελικά ότι βρίσκεσαι στο παγωμένο βασίλειο κάποιου παραμυθιού. Εκεί κοντά βρίσκεται επίσης και το εξίσου όμορφο και γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος.

Αλλά όλα αυτά είναι απλώς περιγραφές της ομορφιάς που σου προσφέρει τελικά η Κρήτη και σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό