16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η λάτρης της heavy metal που έκανε στροφή στην παράδοση και έκλεισε συμφωνία με τον οίκο Chanel

Ειδήσεις Ελλάδα

Άρχισε να πειραματίζεται στην Κρήτη και κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Δηλώνει γεμάτη, ικανοποιημένη και περήφανη για τη δουλειά της, που έχει γίνει γνωστή ακόμα και εκτός συνόρων…

H Δέσποινα Παντελάκη Σωμάκη, μία γυναίκα γεμάτη ενέργεια και συγχρόνως χαμηλών τόνων, κατάφερε με αγάπη και πολλή δουλειά να κάνει γνωστή την υφαντική τέχνη σε όλο τον κόσμο, καθώς δημιουργίες της έχουν ξεχωρίσει και επιλέξει μεγάλοι οίκοι μόδας όπως ο Dior αλλά και ο οίκος Chanel, με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υφαντική από τα 9 χρόνια με οδηγό και συνοδοιπόρο την μητέρα της και ενώ την εποχή της εφηβείας της ήταν λάτρης του heavy metal, έφτασε τελικά στο άλλο άκρο, αυτό της παράδοσης. Όπως λέει στο zarpanews.gr: «Αγαπάω πολύ αυτή την τέχνη, γιατί αν δεν την αγαπάς δεν την κάνεις. Έχω περάσει ώρες ατελείωτες στον αργαλειό, είναι ο τόπος που με γαληνεύει».

Πριν λίγα χρόνια έκανε μία έκθεση με τα υφαντά της εργόχειρα στο Γιαλί Τζαμισί, η οποία ήταν η αφορμή να “ανοίξει” ο δρόμος ακόμα περισσότερο και να φτάσει μέχρι δύο από τους πιο διάσημους οίκους μόδας στον κόσμο: «Καλοκαίρι 2016 ή 2017 ανάμεσα στον κόσμο που επισκεπτόταν την έκθεση, ήταν και δύο κυρίες που κοίταζαν τα υφάσματα που είχα φτιάξει. Αγόρασαν δύο κομμάτια της συλλογής μου φτιαγμένα από σαντούκ (το σαντούκ είναι ένα ύφασμα φτιαγμένο από μετάξι, ένα νήμα βαρύ και πολύ γυαλιστερό), μου άφησαν τις κάρτες τους και μου είπαν ότι τα υφάσματα θα χρησιμοποιηθούν στην collection τους.

Τότε είδα ότι η μία ήταν σχεδιάστρια και η άλλη στυλίστρια στον οίκο Chanel. Πού τα χρησιμοποίησαν δεν ξέρω, ειλικρινά δεν έψαξα ποτέ. Στο βίντεο που ακολουθεί, η κα Παντελάκη Σωμάκη μας δείχνει έναν αργαλειό κατασκευής 1899, μας εξηγεί από ποια μέρη αποτελείται, αλλά και την διαδικασία της υφαντικής τέχνης, όταν οι κλωστές παίρνουν μορφή και το αποτέλεσμα είναι ένα δημιούργημα γεμάτο ζωή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό