18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κυνική Ολλανδία υπέταξε την Σενεγάλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «ντέρμπι» του πρώτου ομίλου είχε πορτοκαλί χρώμα, καθώς η Ολλανδία νίκησε 2-0 την Σενεγάλη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ βρήκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και με «ήρωα» τον τερματοφύλακα, Νόπερτ, έφτασε στο «τρίποντο».

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και παράλληλα να μην έχουν καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσουν σωστά τις καλές προϋποθέσεις που δημιούργησαν έξω από την περιοχή. Στο 25′ η Σενεγάλη απείλησε με τον Σαρ αλλά ο Φαν Ντάικ έβαλε καθοριστικά το κεφάλι του και έδιωξε σε κόρνερ ενώ η Ολλανδία είδε τον Ντε Γιόνγκ στο 37′ να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά να αργεί χαρακτηριστικά και να σπαταλά μια μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος η Σενεγάλη ήταν ανώτερη, δημιούργησε ευκαιρίες με μεγαλύτερη εκείνη στο σουτ του Ντιά στο 65′ με τον Νόπερτ να διώχνει, όπως έκανε και στο 76′ σε προσπάθεια του Γκέιγ. Όσο περνούσε η ώρα οι Αφρικανοί αύξαναν την πίεσή τους αλλά οι Ολλανδοί κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Στο 84′ ο Ντε Γιόνγκ έκανε ωραία μπαλιά στη πλάτη της άμυνας, ο Μεντί πραγματοποίησε τραγική έξοδο και με κεφαλιά ο Γκακπο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο 87′ ο Νόπερτ είπε ξανά «όχι» στον Γκέιγ και στο 90’+9′ οι «οράνιε» σφράγισαν την νίκη, με τον Μεντί να αποκρούει ασταθέστατα το πλασέ του Ντεπάι και τον Κλάασεν σε κενή εστία να γράφει το τελικό 2-0.

Η βαθμολογία: Ολλανδία 3, Εκουαδόρ 3, Σενεγάλη 0, Κατάρ 0

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό