26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κυνική» ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Βόλο, ντεμπούτο στα γκολ για Πιερό [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έπαιξε καλά και επικράτησε του Βόλου με 2-0 για την 4η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση, «πάτησε» κορυφή με 10 βαθμούς, χάρις στα γκολ των Φραντζί Πιερό (22′) και Αμπουμπακαρί Κοϊτά (61′) στο 100ο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις… γκέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, καθώς οι προαναφερθέντες ομάδες και η ΑΕΚ, έχουν συγκομιδή δέκα βαθμών. Ο Βόλος, παραμένει στην 12η θέση με τρεις βαθμούς.

Ο Πιερό «άνοιξε» λογαριασμό στην… κυνική ΑΕΚ του πρώτου μέρους

Οι γηπεδούχοι, έβαλαν πίεση από τα πρώτα λεπτά στον Βόλο και «απείλησαν» με τον Κοϊτά μόλις στο 3′ Ο Μαυριτανός εξτρέμ, σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να… αγγίζει το κάθετο δοκάρι. Ο Ορμπελίν Πινέδα, λίγο μετά, επιχείρησε να σκοράρει και εκείνος, αλλά ο Κόβατς ήταν σε ετοιμότητα (9΄).

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 22ο λεπτό με τον Πιερό, ο οποίος με μία «καρφωτή» κεφαλιά, έκανε το 1-0 και έβαλε μπροστά στο σκορ την Ένωση. Να θυμίσουμε πως ο Αϊτινός διεθνής αποκτήθηκε πρόσφατα από την Μακάμπι Χάιφα και αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα».

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα… χέρια και προκλήθηκε γενική σύρραξη. Ο διαιτητής, Βασίλης Φωτιάς, μοίρασε κίτρινες στους Μύγα, Πιερό, Μήτογλου και Άλτμαν, ενώ και μία κόκκινη κάρτα στον γυμναστή της Ένωσης, Μπονίνι.

Πιέστηκε, αλλά βρήκε τρόπο να νικήσει η Ένωση και «έπιασε» κορυφή

Στο δεύτερο μέρος, ο Βόλος πήρε μέτρα στο γήπεδο και «απείλησε» την εστία του Θωμά Στρακόσια, χωρίς όμως να αξιώσει τις ευκαιρίες. Στο 53΄ο Κάλενς βρήκε δίχτυα για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, προκαλώντας… διαμαρτυρίες εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ωστόσο, η Ένωση με… κυνικό τρόπο, σκόραρε με τον εξαιρετικό Κοϊτά, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο του γκολ με τους γηπεδούχους στο 61′ (2-0).

Το 2-0, παρέμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πανηγύρισε μία νίκη… κορυφής, η οποία θα αποδειχθεί σημαντική για την συνέχεια της Super League.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Πήλιος, Σιμάνσκι (83′ Γιόνσον), Πινέδα (75′ Περέιρα), Κοϊτά (88′ Τσιλούλης), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Λιούμπισιτς (75′ Μάνταλος), Πιερό.Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Κόβατς, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Κορέα (74′ Κόντε), Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς, Ασεχνχούν (66′ Κομπά), Ντε Κάμπς (10′ Ερνάν), Μεντιέτα (74′ Βιλιαφάνες), Άλτμαν.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό