16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κυβέρνηση τιμωρεί με μείωση μισθού τους γονείς με παιδιά που νοσούν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί με μείωση μισθού τους γονείς με παιδιά που νοσούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τη διάταξη Χατζηδάκη για τις άδειες ειδικού σκοπού.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, «Πιστή στο αντεργατικό της μένος και εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, με διάταξη του κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί με μείωση μισθού 50% όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους». 

«Τους τιμωρεί δηλαδή γιατί το παιδί τους κόλλησε επειδή ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους γονείς να πάνε στις δουλειές τους, ακόμα και αν νοσεί το παιδί τους, και ας υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ακραίας διασποράς στους χώρους εργασίας», επεσήμανε, ενώ κατέληξε με τη φράση «Ο όρος ‘εγκληματική’ περιγράφει απόλυτα τη διαχείριση της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη. 

Αδιανόητο να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι γονείς

Στο ίδιο μήκος κύματος για το ίδιο θέμα βρίσκονται και οι τομεάρχες Υγείας, Εργασίας και Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Φίλης. 

Σε κοινή τους δήλωση, οι τομεάρχες αναφέρουν: 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού άνοιξε τα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και του αριθμού των κρουσμάτων χωρίς τα αναγκαία μέτρα και πρωτόκολλα τώρα, και ενώ μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει πάνω από 35.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, προωθεί τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των εργαζομένων γονέων που έχουν παιδιά θετικά στον co-19, με τις οποίες επιβάλλει μεγάλη μείωση των αποδοχών τους και των ημερών της τακτικής άδειας τους.

Είναι αδιανόητο να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι γονείς και να πλήττεται το οικογενειακό εισόδημα για την αυτονόητη ανάγκη προστασίας και περίθαλψης των παιδιών τους που νοσούν. Η κυβερνητική αντίληψη και σε αυτήν την περίπτωση είναι αντικοινωνική και πλήττει τη δημόσια υγεία.

Σήμερα είναι αναγκαία η πρόβλεψη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που τα παιδιά τους βρίσκονται θετικά στον co-19, χωρίς καμία μείωση αποδοχών και ημερών τακτικής άδειας, και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασης της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καταθέτουμε τροπολογία στη Βουλή και ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό