15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κυβέρνηση «κόβει» μπόνους εργαζομένων της Credit Suisse

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι αναστέλλει προσωρινά ορισμένα είδη μπόνους για το προσωπικό της Credit Suisse μετά την εξαγορά της τράπεζας από την ανταγωνίστρια UBS με κρατική διαμεσολάβηση, παρότι χθες η ίδια η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των μπόνους και των αυξήσεων στις αποδοχές, που έχει υποσχεθεί η διοίκηση της τράπεζας.

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις αυξήσεις της μισθοδοσίας και τα μπόνους, που θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου», ανέφερε  σε εσωτερικό υπόμνημα προς το προσωπικό.

Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας επικαλείται τον ελβετικό τραπεζικό νόμο, ο οποίος επιτρέπει την λήψη μέτρων που σχετίζονται με αμοιβές «εάν μια συστημικά σημαντική τράπεζα λάβει άμεση ή έμμεση κρατική ενίσχυση».

Οποιοδήποτε πάγωμα των μπόνους, έστω και προσωρινό, μπορεί να ωθήσει ακόμη περισσότερα στελέχη της Credit Suisse να εγκαταλείψουν το πλοίο, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε τράπεζες σε όλο τον κόσμο δέχονται πλημμύρα τηλεφωνημάτων από τραπεζίτες της χρεοκοπημένης τράπεζας, που αναζητούν εργασία.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Credit Suisse αποφάσισε τη Δευτέρα να παραιτηθεί από τις μεταβλητές αποδοχές του για το 2022. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαγορεύσει αναδρομικά “τις ήδη χορηγηθείσες και άμεσα καταβλητέες μεταβλητές αποδοχές για τους υπαλλήλους της Credit Suisse για το οικονομικό έτος 2022”.

«Ο στόχος αυτού είναι επίσης να αποφευχθεί ο αντίκτυπος σε υπαλλήλους που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι την κρίση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό