17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κυβέρνηση ενέκρινε το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ χαιρέτισε την απόφαση των δύο χωρών, ενώ ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήδη χθες διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επικυρώσει πολύ γρήγορα την ένταξή τους στη Συμμαχία.

Το Πρωτόκολλο Εισδοχής πρέπει να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν σήμερα επισήμως αίτημα για την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την ένταξή τους στη Συμμαχία, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ασφάλειά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος δέχθηκε τα αιτήματα που του παρουσίασαν οι πρεσβευτές της Φινλανδίας και της Σουηδίας. «Καλωσορίζω θερμά τα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Είστε οι πιο στενοί εταίροι μας και η ιδιότητα του μέλους θα αυξήσει την κοινή ασφάλεια», τόνισε, προσθέτοντας πως «κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο του».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό