15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κρυπτογράφηση των πρώτων κινητών αποδυναμώθηκε επίτηδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα δεδομένα προκύπτουν για τους λόγους για τους οποίους αποδυναμώθηκε ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης των πρώτων κινητών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όλο αυτό έγινε εσκεμμένα.

Η αδυναμία που εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει ο αλγόριθμος GEA-1 που χρησιμοποιούσαν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα εκτιμάται από τους ειδικούς πως αποδυναμώθηκε εσκεμμένα και όχι τυχαία. Ενώ η αρχική του σχεδίαση ήταν να προσφέρει κρυπτογράφηση 64-Bit, τελικά προσέφερε κρυπτογράφηση που δεν ξεπερνούσε τα 40-Bit.

Το γεγονός αυτό καθιστούσε πολύ πιο εύκολη τη δουλειά κάποιου hacker που θα ήθελε να σπάσει τη συγκεκριμένη κρυπτογράφηση, γεγονός που -σύμφωνα με τους Ευρωπαίους επιστήμονες- είναι ύποπτο και αποδεικνύεται ότι δεν έγινε λόγω τύχης ή κακού σχεδιασμού, αλλά επίτηδες.

Και ο μετέπειτα αλγόριθμος, ο GEA-2, φαίνεται πως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα, καθώς δεν είχε την πολυπλοκότητα που θα απαιτούσε η δημιουργία συνθηκών απόλυτης ασφαλείας στις τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω κινητών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό