16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κρίση των επεξεργαστών θα συνεχιστεί και το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η οικονομική πορεία της TSMC εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην αγορά των επεξεργαστών. Η TSMC προβλέπει άνοδο των πωλήσεων σε ποσοστό 20% μέσα στο 2021, με την αυτοκινητοβιομηχανία να εμφανίζει ολοένα και περισσότερες ανάγκες για chips.

Οι προβλέψεις της TSMC κάνουν λόγο για διατήρηση των προβλημάτων στην αγορά επεξεργαστών, τουλάχιστον μέχρι και το 2022, με τη διαφορά, όμως, ότι η κατάσταση ήδη θα ξεκινήσει να εξομαλύνεται εντός της παρούσας χρονιάς.

Με αυτό το γνώμονα, η TSMC φέρεται να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της κατά 60% μέσα στο 2021, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση που προκύπτει κυρίως από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας για επεξεργαστές τελευταίας γενιάς.

Παράλληλα, η TSMC ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Ιαπωνία, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή επεξεργαστών. Η Apple παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC, η οποία της έχει αναθέσει την κατασκευή 90 εκατομμυρίων μονάδων επεξεργαστών για τα iPhone νέας γενιάς που θα παρουσιαστούν.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό