31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Η κοντή μνήμη στον πρωταθλητισμό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά στους ημιτελικούς των Playoffs της Basket League απέναντι στο Περιστέρι, ξεπέρασε τον αποκλεισμό από τον τελικό της Ευρωλίγκας και πλέον στρέφει την προσοχή του στους ερχόμενους τελικούς με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Κώστας Παπανικολάου έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ3 μιλώντας μεταξύ άλλων για την τελική ευθεία της φετινής σεζόν αλλά και του τίτλου πρωταθλήματος.

«Η κοντή μνήμη στον πρωταθλητισμό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο»

Για τη σειρά με το Περιστέρι: «Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή. Έπαιξε πάρα πολύ physical και στα δύο παιχνίδια το Περιστέρι. Βγάλανε ένταση στο παιχνίδι τους. Eίχαμε κάποια καλά διαστήματα που μπορούμε να κρατήσουμε. Είχαμε κάποια άλλα διαστήματα που θα μας βοηθήσουν ενόψει των τελικών. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την πορεία που έκανε όλη τη χρονιά, εμείς προχωράμε και κοιτάζουμε μπροστά στους τελικούς».

Για το ποιος θα είναι ο Ολυμπιακός των τελικών: «Ευελπιστώ αυτός του πρώτου και του τρίτου δεκαλέπτου (σ.σ. κόντρα στο Περιστέρι). Ό,τι και να έχει γίνει μέχρι σήμερα, σημασία έχει ότι τώρα πάμε στους τελικούς. Είναι πέντε παιχνίδια δυνατά, πρέπει να μπούμε δυνατά σε κάθε ένα από αυτά. Τώρα κρίνεται ο τελευταίος και πιο σημαντικός τίτλος της χρονιάς για εμάς οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν.

Η κοντή μνήμη στον πρωταθλητισμό είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να έχει μία ομάδα, ένας αθλητής, ένας οργανισμός. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κοντή μνήμη και κοιτάμε τους τελικούς αυτή τη στιγμή. Γιατί αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα θυμόμαστε και αυτό θα κρατήσουμε. Αυτό θα μας κάνει χαρούμενους και όχι ότι χάσαμε από τη Ρεάλ στον ημιτελικό του Final Four».

Για τους τελικούς της Basket League: «Το πλεονέκτημα έδρας δίνει στον Παναθηναϊκό το έναυσμα να έχει το πέμπτο παιχνίδι στην έδρα του που για μένα είναι το πιο σημαντικό. Αυτό δίνει το προβάδισμα που έχεις όταν το αβαντάζ της έδρας βρίσκεται από τη δική σου πλευρά. Θα γίνουν από 3-5 τελικοί, πιστεύω θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια. Είναι δύο πολύ ισχυρές ομάδες που έπαιξαν στο Final Four. Έχουν αποδείξει με τη συνέπειά τους όλη τη χρονιά ότι είναι ψηλά».

Το τι είναι αυτό που μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού: «Μάχη, ότι περιμένουμε κάθε χρόνο. Δεν μετράει καθόλου το τι έχει γίνει στα προηγούμενα. Κάθε ένας τελικός μετράει, εκεί επικεντρωνόμαστε, να φτάσουμε βήμα βήμα στις τρεις νίκες. Αυτός είναι ο στόχος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό