26.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Η ΚΝΕ απαντάει για τον στρατιώτη: Αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πόλεμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη στήριξή της στον στρατιώτη που εκφράστηκε δημοσίως και με στρατιωτική περιβολή σε αντιπολεμική εκδήλωση, εξέφρασε η νεολαία του ΚΚΕ. Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της πήρε θέση στο θέμα που προκάλεσε σάλο και πολιτική αντιπαράθεση τονίζοντας ότι «Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη ‘γειτονιά’ μας».

«Η απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης κληρωτού στρατευμένου, μέλους της ΚΝΕ, από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στη στήριξη της χώρας μας στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής, θα πέσει στο κενό!» υποστηρίζει η νεολαία του ΚΚΕ.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φαντάρων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους». Η ΚΝΕ αναφέρει, ακόμα, ότι στηρίζει τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους στρατιώτες και τη νεολαία σε όλη την Ελλάδα καθώς και ότι «οι φαντάροι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν χωρίς κανένα δισταγμό την αντίθεσή τους στο πόλεμο, να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, να συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις και να διεκδικούν μέσα στα στρατόπεδα».

Η ομιλία που προκάλεσε σάλο

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με την παρουσία ενός φαντάρου σε εκδήλωση του ΚΚΕ. Ο νεαρός φαντάρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ (Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού), εμφανίστηκε φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο στην εν λόγω εκδήλωση και εκφώνησε πύρινο αντιπολεμικό λόγο, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γίνει viral, αλλά και να βρεθεί στη μέση μιας μεγάλης κόντρας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ψέξουν τον φαντάρο, τόσο γι’ αυτά που είπε, όσο και για το γεγονός ότι εξέφρασε προσωπικές πολιτικές απόψεις, την ώρα που έφερε το εθνόσημο, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του, μένοντας περισσότερο σε αυτά που είπε και όχι στην αμφίεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr πάντως, ήδη έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών στον οπλίτη, καθώς με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα η εμφάνισή του με τη στολή δεν είναι σύννομη. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό