21.1 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η κινεζική Leapmotor έρχεται και στην Ελλάδα μέσω της Stellantis

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φθηνών ηλεκτρικών, εισάγοντας δύο ηλεκτρικά οχήματα Leapmotor από την Κίνα στην ευρωπαϊκή αγορά αυτόν τον Σεπτέμβριο, με σχέδια για τέσσερα ακόμη μοντέλα μέχρι το 2028.

Ανησυχώντας για τα προβλήματα που προκαλούν οι κινεζικές μάρκες που προσφέρουν ηλεκτρικά σε ανταγωνιστικές τιμές, η Stellantis απέκτησε πέρυσι το 21% των μετοχών της Leapmotor έναντι 1,5 δις. ευρώ.

Οι αρχικές προσφορές περιλαμβάνουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης T03 και το ηλεκτρικό SUV C10, με το τελευταίο να είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με το Tesla Model Y.

Το T03, ένα συμπαγές τετράθυρο χάτσμπακ, διαθέτει έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 101 ίππους με αυτονομία 265 χιλιόμετρα.

Ενώ το T03 αναμένεται να κατασκευαστεί στην Πολωνία, το SUV C10 θα εισαχθεί από την Κίνα. Το  C10 έχει πέντε θέσεις, αποδίδει 231 ίππους και έχει αυτονομία 420 χιλιομέτρων.

Παρά τη γενική επιβράδυνση της ζήτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το C10 θα μπορούσε να προσελκύσει αγοραστές που ενδιαφέρονται για το Model Y αλλά αναζητούν μια πιο προσιτή επιλογή.

Η αρχική παρουσία των μοντέλων αυτών θα καλύψει εννέα ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ελλάδα και Ρουμανία.

Στη συνέχεια, η Stellantis σχεδιάζει να επεκτείνει τη μάρκα Leapmotor στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία, την Ασία-Ειρηνικό και τη Νότια Αμερική το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό