18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα της παράσχει ρευστότητα «εάν χρειαστεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έλεγχος στην ΕΚΤ για τυχόν «ανοίγματα» των ευρωπαϊκών τραπεζών

Ο φόβος ενός ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, μετά το sell off των μετοχών της Credit Suisse, έχει αρχίσει και καταλαμβάνει τα μέλη της χάραξης οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η ΕΚΤ έχει ήδη επικοινωνήσει με τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ευρώπη, προκειμένου να «μετρήσει» τα πιθανά ανοίγματά τους στην Credit Suisse. Η ΕΚΤ μετά την κάθετη πτώση στη μετοχή της ελβετικής τράπεζας και σε συνδυασμό με τις καταρρεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ, θέλει να εκτιμήσει το ποσοστό του κινδύνου ενός ντόμινο, ώστε -ει δυνατόν- να προλάβει με μέτρα που θα λάβει, μία κρίση που θα παρασύρει και άλλους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρώπη.

Ωστόσο, κάθε άλλο παράπρος αυτήν την κατεύθυνση θα οδηγήσει η προαναγγελθείσα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης των επιτοκίων της ΕΚΤ αύριο 16 Μαρτίου.

Βοήθεια από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

Πάντως, μετά την αίτηση που κατέθεσε η Credit Suisse για κρατική βοήθεια θα ενισχυθεί, σύμφωνα τους Financial Times, μετά το κραχ. Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είπε ότι θα παράσχει ρευστότητα στην τράπεζα, «εάν χρειαστεί».

Το γεγονός αυτό καθησυχάζει και τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι σε εγρήγορση για να δούνε πώς θα κυλήσει η κατάσταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό