24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κατάρα του Χριστού: Ποια ήταν η κατάληξη των ηθοποιών που υποδύθηκαν το Θεάνθρωπο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Πάσχα ο Έλληνας, εκτός φυσικά από την κατάνυξη και το φαγοπότι της Κυριακής, το αντιλαμβάνεται και το ζει και μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων τα οποία κάθε χρόνο προσαρμόζονται με θρησκευτική κυριολεκτικά ευλάβεια, στις Άγιες αυτές ημέρες. Με το ξεκίνημα λοιπόν της Μ. Εβδομάδας, η ελληνική τηλεόραση κατακλύζεται από διάφορες ταινίες εποχής οι οποίες πειγράφουν τη ζωή και τα πάθη του Ιησού Χριστού, και τις οποίες μπορεί να το αρνούμαστε αλλά όλοι έχουμε παρακολουθήσει έστω και μία φορά στη ζωή μας!

Ωστόσο, και παρά το γεγονός της γαλήνιας φυσιογνωμίας οι ηθοποιοί που Τον ενσάρκωσαν για κάποιο περίεργο λόγο δεν είχαν και την καλύτερη τύχη στη συνέχεια, και δυστυχώς δεν αναφερόμαστε μόνο σε ζητήματα επαγγελματικής φύσεως. Όλες αυτές λοιπόν, οι περίεργες συμπτώσεις, οδήγησαν στη γνωστή πλέον κατάρα που ακολουθεί σχεδόν όλους εκείνους τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν το Θεάνθρωπο και η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων να πείσουν ότι δεν ισχύει, τα γεγονότα τους διαψεύδουν!

Εκτός φυσικά από την τραγική ιστορία, του Αλέξη Γκόλφη που υποδύθηκε το «Χριστό» στην κινηματογραφική μεταφορά του σπουδαίου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», και ο οποίος εκτός φυσικά από την κατρακύλα της καριέρας του που ακολούθησε το σπουδαίο αυτό ρόλο, κατέληξε εξαρτημένος από ναρκωτικά και αλκοόλ ενώ πέθανε μόνος το 2007, με το άψυχο σώμα του να παραμένει δύο μήνες στο νεκροτομείο χωρίς να τον αναζητήσει κανείς, η τύχη των ξένων ηθοποιών ήταν εξίσου τραγική.

Ίσως η πιο εμβληματική και χαρακτηριστική ενσάρκωση του Ιησού, ήταν εκείνη από τον Robert Powell, στην υπερπαραγωγή του Franco Zeffirelli «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», η οποία κάθε χρόνο προβάλεται από την ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα, το πρόσωπο του ηθοποιού, συνδέθηκε τόσο πολύ με αυτό του Χριστού, που ακόμα και σήμερα στις συνειδήσεις μας οι δύο φιγούρες ταυτίζονται! Παρά το γεγονός αυτό, η καριέρα του Powell δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, καθώς δεν είχε την αναμενόμενη πορεία αφού ταυτίστηκε τόσο πολύ με τον ρόλο αυτό, που ήταν αδύνατο για κάποιο σκηνοθέτη να ξεπεράσει τη συγκλονιστική αυτή ερμηνεία και να του εμπιστευτεί τον ρόλο ενός απλού και καθημερινού ανθρώπου.

Μία άλλη υπερπαραγωγή την οποία σίγουρα έχετε παρακολουθήσει, είναι η ταινία «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων», με τον πρωταγωνιστή Jeffrey Hunter να έχει πολύ πιο τραγική κατάληξη από τον Powell. Ο Hunter υποδύθηκε τον Ιησού σε ηλικία 33 ετών(!) ενώ παρά το γεγονός ότι η καριέρα του, μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε μία πολύ καλή πορεία, μετά το συγκεκριμένο ρόλο πήρε τον κατήφορο. Το χειρότερο δε και φυσικά τραγικό της υπόθεσης, είναι ότι 9 χρόνια μετά την ταινία, πέθανε μέσα στο σπίτι του, καθώς έπαθε εγκεφαλικό και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι του!

Η πιο προκλητική και βίαιη ίσως ταινία σχετικά με τον Ιησού είναι «Τα Πάθη Του Χριστού», με σκηνοθέτη τον Mel Gibson. O πρωταγωνιστής Jim Caviezel, πέρασε και αυτός με τη σειρά του αμέτρητα πάθη, καθώς τον χτύπησε, όχι μία αλλά δύο φορές κεραυνός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων,  έπεσε κατά λάθος πάνω του ο σταυρός με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του, απέκτησε αρκετές ουλές στην πλάτη από το μαστίγωμα, ενώ έπαθε και υποθερμία! Δυστυχώς, και αυτού η καριέρα δεν είχε ανάλογη συνέχεια…

Τα άγνωστα, ενδιαφέροντα και… παράξενα που δεν ξέρατε για το Πάσχα!

Δείτε τις πιο αλλόκοτες φωτογραφίες αρραβώνων που υπάρχουν!

Το ακούσαμε κι αυτό: Απέλασαν τρεις άντρες λόγω υπερβολικής… ομορφιάς!

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό