27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η κατάρα του πρώτου που θέλει να «σπάσει» η Ρεάλ και να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ματς τίτλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα βρει αντιμέτωπες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στα χρονικά του θεσμού σε ένα ζευγάρι που πρόκειται να γράψει τη δική του ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, στην επιστροφή του στα μεγάλα ραντεβού της Euroleague μετά από 12 χρόνια, λύγισε την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Final Four που διεξάγεται στο Βερολίνο και έκλεισε θέση για τον τελικό της λίγκας, όπου θα διεκδικήσει το έβδομο αστέρι της πλούσιας ιστορίας του.

Απέναντί του θα βρει την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία θέλοντας να διεκδικήσει το 12ο στέμμα της αλλά και το back-to-back, έκαμψε την αντίσταση  του Ολυμπιακού στον έτερο ημιτελικό του Final Four, αποτρέποντας μεταξύ άλλων έναν επικό ελληνικό εμφύλιο στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Μεταξύ άλλων, η παράδοση χαμογελά στο «τριφύλλι και την ίδια στιγμή υπενθυμίζει μια… κατάρα στην ισπανική ομάδα η οποία δεν έχει «σπάσει» από κανέναν που βρέθηκε στη θέση της κατά το παρελθόν.

Η κατάρα αυτή, λοιπόν, θέλει τον πρωτοπόρο της Regural Season να μην έχει καταφέρει ποτέ να κατακτήσει το τρόπαιο, δείχνοντας μεταξύ άλλων το εξαιρετικά υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης, όπου ο πρώτος όλης της σεζόν, δηλαδή της κανονικής περιόδου, να αδυνατεί να φτάσει και στο τέλος του δρόμου.

Όλοι πρωτοπόροι μα κανείς πρωταθλητής

Στο νέο σύστημα διεξαγωγής που καθιερώθηκε από τη σεζόν 2016-17, όπου όλοι παίζουν με όλους σε έναν μαραθώνιο της Regural Season, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τερματίσει (και τότε) στην πρώτη θέση, όμως στο Final Four αποκλείστηκε από τον τελικό κόντρα στη μετέπειτα Φενέρμπαχτσε η οποία είχε τερματίσει πέμπτη.

Την επόμενη σεζόν (2017-18) ήταν σειρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποτύχει στην κατάκτηση της κούπας ως πρώτη. Η κυριαρχία της στην Regural Season πήγε στράφι αφού ούτε στον τελικό δεν έφτασε γνωρίζοντας αποκλεισμό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Φενέρμπαχτσε πήρε σειρά σε αυτήν την κατάρα όταν τη σεζόν 2018-19 τερμάτισε πρώτη στο νήμα έναντι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25-5, 24-6 τα ρεκόρ), αλλά ούτε αυτή ευτύχησε να προκριθεί τουλάχιστον στον τελικό, μένοντας έξω από την Εφές στον τουρκικό εμφύλιο. Η ΤΣΣΚΑ ήταν τελικά αυτή που χαμογέλασε και πήρε τον τίτλο.

Ίσως η πιο πικρή περίπτωση πρωτοπόρου ήταν η υπερηχητική Αναντόλου Εφές της σεζόν 2019-20 η οποία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την κυριαρχία της καθώς η χρονιά έμεινε στη μέση ένεκα διακοπής εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Η Regural Season διεκόπη μετά από 28 αγωνιστικές και το τότε σύνολο του Εργκίν Αταμάν έμεινε στο 24-4 της πρώτης θέσης σε ένα μεγάλο «what if» για το πού μπορούσε να φτάσει αυτή η ομάδα.

Η ίδια η Εφές, ωστόσο, λυτρώθηκε την επόμενη σεζόν κατακτώντας το τρόπαιο και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο. Στον τελικό βρήκε την Μπαρτσελόνα η οποία με τη σειρά της έπεσε θύμα της παράδοσης αφού τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 24-10 υπερτερώντας της ΤΣΣΚΑ στην ισοβαθμία τη χρονιά του 2020-21.

Back-to-back κατάρα για την Μπαρτσελόνα η οποία τερμάτισε και την σεζόν 2021-22 στην πρώτη θέση και έχασε πάλι την ευκαιρία για κατάκτηση αφού έμεινε εκτός τελικού από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με τη σειρά της έχασε από την… back-to-back πρωταθλήτρια Εφές.

Η κατάρα συνεχίστηκε και πέρσι έχοντας ελληνική χροιά, αφού ο φοβερός Ολυμπιακός του 24-10 της κανονικής περιόδου δεν μπόρεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού του Κάουνας να «σπάσει» τη γκίνια από τον λόγο που ακούει στο όνομα… Σέρχιο Γιουλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε την πιο κυρίαρχη πορεία σε Regural Season μετά από εκείνη την Εφές του 2020 που έμεινε στη μέση. Την ίδια στιγμή, η ισπανική ομάδα φάνηκε ασυναγώνιστη σε Playoffs και ημιτελικό, δείχνοντας αποφασισμένη και ικανή να βάλει τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση των πρωτοπόρων. Μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει αντίθετη άποψη και θα δώσει συνέχεια στο ρου της ιστορίας που του χαμογελάει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό