23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η καλλιτέχνης Robin Frohardt δημιούργησε ολόκληρο παντοπωλείο από πεταμένες πλαστικές σακούλες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Plastic Bag Store θα σε κάνει να σκεφτείς και να ευαισθητοποιηθείς περισσότερο για το περιβάλλον μέσα από μια διαφορετική εμπειρία «κατανάλωσης».

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο τα καθημερινά μας ψώνια στο παντοπωλείο ή το supermarket επιβαρύνουν το περιβάλλον με πλαστικά απορρίμματα; Εσύ πηγαίνεις για shopping, χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες για τα πράγματα που αγοράζεις και μετά τις πετάς. Και, δυστυχώς, αυτές καταλήγουν στον πλανήτη επιβαρύνοντάς τον.

Μια καλλιτέχνης, λοιπόν, στο Ann Arbor του Michigan βρήκε τη λύση για να μην καταλήγουν στο περιβάλλον αυτά τα απορρίμματα. Ποια είναι αυτή; Το Plastic Bag Store.

Ο Jason Momoa ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και καταδικάζει το πλαστικό μιας χρήσης

Τι είναι το Plastic Bag Store που δημιούργησε η Robin Frohardt

Το Plastic Bag Store είναι μια ειδικά κατασκευασμένη καλλιτεχνική εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες ψεύτικα τρόφιμα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από πεταμένες πλαστικές σακούλες. Βλέποντάς το, στο παρακάτω βίντεο, σίγουρα θα μπεις σε σκέψεις, μιας και το συγκεκριμένο παντοπωλείο αποτελεί μια αλληλεπιδραστική εμπειρία, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης και τις μόνιμες επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ράφια του καταστήματος, τα οποία είναι εφοδιασμένα με είδη όπως κρέας, αυγά και κέικ από πλαστικά μιας χρήσης που συλλέγονται από δρόμους και σκουπιδότοπους. Αλλά δεν είναι απλώς ένα στατικό έκθεμα. Κατά καιρούς, το κατάστημα μετατρέπεται σε σκηνή για μια σειρά ταινιών μικρού μήκους που χρησιμοποιούν κουκλοθέατρο και χειροποίητα σκηνικά για να αφηγηθούν μια ιστορία για τους κινδύνους των πλαστικών απορριμμάτων και τις συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές.

Η ευαισθητοποίηση και ο απώτερος σκοπός της δημιουργού του Plastic Bag Store

Το show, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 5 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται μέσω συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Τέχνης του Πανεπιστημίου του Michigan, της Πανεπιστημιακής Μουσικής Εταιρείας, της Πρωτοβουλίας Τεχνών του Πανεπιστημίου του Michigan και του Ινστιτούτου Αειφορίας του Graham. Αφού έκανε πρεμιέρα στην Times Square του 2020, συνέχισε με στάσεις στο Los Angeles, το Σικάγο, το Austin, το Τέξας και την Αδελαΐδα στην Αυστραλία.

Η θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθέτης Robin Frohardt, που είναι η δημιουργική κινητήριος δύναμη πίσω από το Store Plastic Bag, ελπίζει ότι το έργο θα συνεχίσει να περιοδεύει και να ευαισθητοποιεί σε διάφορες κοινότητες. Ο απώτερος στόχος της είναι το έργο της να κάνει κατανοητό στο κοινό ότι το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων είναι απίθανο να λυθεί από μόνο του, αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μας.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, σκέψου τη συσκευασία και τρόπους με τους οποίους μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση πλαστικού. Πάρε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για να βάλεις τα ψώνια και επίλεξε προϊόντα με ελάχιστη συσκευασία. Και το παραμικρό βοηθά και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό