24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η καινούργια Aston Martin Vanquish είναι πανίσχυρη και πανάκριβη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Vanquish που μόλις παρουσίασε επίσημα η Aston Martin είναι η καινούργια της ναυαρχίδα, ενώ είναι το πιο ισχυρό μοντέλο στην υπεραιωνόνια -πιο συγκεκριμένα 111 έτη- ιστορία της μάρκαςς.

Το ενδιαφέρον είναι πως μετά από απαίτηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας Lawrence Stroll κινείται από τη νέα και ριζικά ανανεωμένη εκδοχή του bi-turbo V12 των 5.200 κυβικών της μάρκας.

Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του που κινούσε την DBS είναι το ενισχυμένο μπλοκ, τα πιο μεγάλα turbo που περιστρέφονται έως και 15% πιο γρήγορα, η αυξημένη κατά 15% συμπίεση, οι νέοι εκκεντροφόροι, οι καινούργιες κυλινδροκεφαλές και η νέα ποπλλαπλή εισαγωγής.

Επίσης υπάρχει ένα νέο σύστημα διαχείρισης ροπής που διευκολύνει την καθημερινή χρήση καθώς και η λειτουργία Boost Reserve. Η οποία βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές, αυξάνοντας για μικρά χρονικά διαστήματα την πίεση υπερπλήρωσης.

Με όλα τα παραπάνω η απόδοσης του V12 φτάνει τους 835 ίππους και τα 1.000 Nm που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε μόλις 3,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 345 χλμ./ώρα. Η τελευταία τιμή καθιστά την Vanquish την πιο γρήγορη Aston Martin πλην της Valkyrie που μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 402 χλμ./ώρα.

Το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο 8 σχέσεων της ZF, ενώ υπάρχει και έναν καινούργιο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Η βάση της Vanquish των 4,85 μέτρων είναι ένα νέο πλαίσιο που συνδυάζει αλουμίνιο και ανθρακονήματα και είναι 75% πιο άκαμπτο σε σχέση με αυτό της DBS 770 Ultimate. Σε σχέση με την τελευταία το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, ενώ αυξημένα είναι και τα μετατρόχια. 

Για χάρη των δυναμικών χαρακτηριστικών οι αντιστρεπτικές είναι πιο χοντρές και έχεουν ρυθμιστεί εκ νέου τόσο το σύστημα διεύθυνσης όσο και αυτό της ευστάθειας που χάρη σε εξελιγμένους αλγόριθμους έχει τη δυνατότητα να αποφεύγει τις απότομες παρεμβάσεις. Όσο για τα φρένα έχουν δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και 360 πίσω. 

Σε ότι αφορά την εμφάνιση της νέας Vanquish οι σχεδιαστές της Aston Martin ακολούθησαν την κλασική συνταγή των GT με το μακρύ καπό και τις χυτές γραμμές και υιοθέτησαν στοιχεία, όπως η μεγάλη μάσκα από την One 77. Το πιο χαρακτηριστικό της σημείο πάντως είναι το πίσω μέρος με τη σχεδίαση «Shield», όπως την ονομάζει η βρετανική εταιρεία.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση ακολουθεί τη λογική των Vantage και DB12 και διαφοροποιείται κυρίως χάρη στη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας με τους πολλούς φυσικούς διακόπτες. Επίσης υπάρχουν ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια οθόνη για το σύστημα infotainment με διαγώνιο 10,25 ιντσών και οι δύο.

Η νέα Aston Martin Vanquish κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία πάνω από 350.000 ευρώ και θα κατασκευάζεται σε 1.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό